ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ για την παρουσία της Energean στα ανοικτά των ακτών του

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ για την παρουσία της Energean στα ανοικτά των ακτών του

Μετά από διαβουλεύσεις με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Νατζίμπ Μικάτι, ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, προειδοποιεί το Ισραήλ ότι οιαδήποτε δραστηριότητα της εταιρείας υδρογονανθράκων Energean σημειωθεί στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, θα αποτελεί «εχθρική προκλητική ενέργεια».

Η δήλωση του Λιβανέζου Προέδρου συνοδεύθηκε από πληροφορίες που μεταδόθηκαν από λιβανικά ΜΜΕ ότι σκάφος της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας φυσικού αερίου, Energean, που εδρεύει στο Ισραήλ, εισήλθε στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ακτών του Νοτίου Λιβάνου, στο κοίτασμα Καρίς. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το κοίτασμα αυτό βρίσκεται εντός της δικής του ΑΟΖ και ότι το έχει αδειοδοτήσει προς εκμετάλλευση στη συγκεκριμένη εταιρεία .

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για την επίλυση της διαφοράς και την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους με την ενθάρρυνση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αδιέξοδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top