ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή των Γερόντων: Μέχρι την 20η Ιουνίου οι αιτήσεις για συμμετοχή

Βουλή των Γερόντων: Μέχρι την 20η Ιουνίου οι αιτήσεις για συμμετοχή

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), το οποίο έχει την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων, καλεί Οργανωμένα Σύνολα που ασχολούνται με θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των ηλικιωμένων και επιθυμούν να συμμετέχουν στη Βουλή των Γερόντων για τη διετία 2022-2023, να δηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΣΕ οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις καλούνται να δηλώνουν ένα βασικό Βουλευτή στο Σώμα της Βουλής των Γερόντων και το ενδιαφέρον του (εάν υπάρχει) συμμετοχής του σε μία εκ των δύο Επιτροπών που λειτουργούν, Υγείας ή Κοινωνικής Πρόνοιας κι ένα αναπληρωτή Βουλευτή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους ενώ η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2022.

Σhμειώνεται ότι η Βουλή των Γερόντων είναι ένας θεσμός ο οποίος συμβάλλει ενεργά στον κοινωνικό προβληματισμό και στην προώθηση/επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας στην Κύπρο.

Αποτελείται από 56 Βουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν παγκύπρια οργανωμένα σύνολα τα οποία ασχολούνται με θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των ηλικιωμένων. Η Βουλή των Γερόντων συνεδριάζει μια φορά το χρόνο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην παρουσία μελών της Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας και άλλων παρατηρητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top