ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» o Ντίνος Μιχαηλίδης - Υπηρέτησε το κυπριακό ποδόσφαιρο από διάφορα πόστα

«Έφυγε» o Ντίνος Μιχαηλίδης - Υπηρέτησε το κυπριακό ποδόσφαιρο από διάφορα πόστα

Στο πένθος βυθίστηκε ο Κυπριακός αθλητισμός. Απεβίωσε σήμερα 7 Ιουνίου ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνος Μιχαηλίδης σε ηλικία 78 ετών.

Θλίψη στην οικογένεια του κυπριακού αθλητισμού και του Ολυμπιακού κινήματος στην Κύπρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνου Μιχαηλίδη σε ηλικία 78 ετών. Ο εκλιπών, αφιέρωσε τη ζωή του στην Παιδεία, και τον Αθλητισμό προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες από όλες τις βαθμίδες όπου κλήθηκε να υπηρετήσει.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) για 4 ½ χρόνια (Ιούνιος 2016 – Οκτώβριος 2020) διαδεχόμενος τον αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη. Ήταν επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου την περίοδο 2012-2020. Διετέλεσε Διευθυντής της ΚΟΕ επί 12ετία (1985-1996) καθώς και Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ από τις ιδρύσεως το 1985 μέχρι το 1996. Σε ανώτατο Διοικητικό επίπεδο διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ (1988-1991), Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Αντιπρόεδρος Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ, και Μέλος Δ.Σ.ΑΠΟΕΛ.

Στο Διεθνή χώρο υπήρξε μεταξύ άλλων Μέλος Τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπων Ευρώπης (1989-1996), Μέλος της τριμερούς Διεθνούς Επιτροπής που συνέταξε το Καταστατικό των ΑΜΚΕ (Ελβετία 1985), και Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Τον Οκτώβριο του 2021 η ΔΕΜΑ τον τίμησε με την Ανώτατη Τιμητική της διάκριση απονέμοντας του τον τίτλο «Order of Merit» σε αριθμό προσώπων για τις σπουδαίες υπηρεσίες στον αθλητισμό της Μεσογείου.

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1944 και από πολύ νωρίς στράφηκε στην Παιδεία και τον Αθλητισμό. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, και στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Αθήνα. Έλαβε μετεκπαίδευση με υποτροφία στο Western Michigan University (ΗΠΑ 1967-68) και στο Hungarian College of Physical Education (1974). Αφυπηρέτησε ως Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης. Διακρίθηκε επίσης για την δημοσιογραφική και συγγραφική του δράση.

Ως αθλητής Στίβου, υπήρξε Παγκυπριονίκης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιoνίκης. Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Στίβου, καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και του Πανελληνίου, πετοσφαιριστής των ιδίων συλλόγων και διεθνής με την Εθνική Κύπρου και την Εθνική Ελπίδων Ελλάδος.

Ως προπονητής Στίβου, ήταν προπονητής του ΓΣΠ, της Εθνικής Κύπρου και Εθνικός προπονητής ΣΕΓΑΣ (Εθνική Ελλάδος). Στα ομαδικά αθλήματα ήταν προπονητής καλαθόσφαιρας στο ΑΠΟΕΛ, την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και τον Κεραυνό Στροβόλου, και ποδοσφαίρου ως προπονητής-γυμναστής στο ΑΠΟΕΛ και την Εθνική Κύπρου. Ήταν επίσης ο προπονητής Πετόσφαιρας του ΑΠΟΕΛ το 1973.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ TΗΛΕΦΩΝΟ: 22449880, TΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ: 22449890 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected] ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22449692, ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ : 22449891 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : [email protected]

Στις Τιμητικές Διακρίσεις που του απονεμήθηκαν ξεχωρίζουν η ανακήρυξη του ως Επίτιμο Μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρεσβευτή Fair Play 2008-2009, το Αριστείο της ΕΑΚ για προσφορά στον Αθλητισμό (1980), ο Έπαινος Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για την αθλητική επίδοση και το ήθος (1966), το Μετάλλιο τιμής Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου για την πολλαπλή και πολύτιμη προσφορά στον Ελλαδικό Αθλητισμό, και τιμητικές διακρίσεις από Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Ε. και μεγάλο αριθμό αθλητικών Ομοσπονδιών, Συμβουλίων και άλλων φορέων. Τιμητικά επίσης ήταν Μόνιμο Μέλος Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους του εκλιπόντος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top