ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένος ο ΠτΔ για τη Ζέτα - «Δεν τον έχω δει πολλές φορές να αισθάνεται έτσι τόσα χρόνια που είμαστε φίλοι»

Συγκλονισμένος ο ΠτΔ για τη Ζέτα - «Δεν τον έχω δει πολλές φορές να αισθάνεται έτσι τόσα χρόνια που είμαστε φίλοι»

Συγκλονισμένος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τον χαμό της στενής του συνεργάτιδας, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Ο υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος μίλησε στην κρατική τηλεόραση για τη ψυχολογική κατάσταση του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω δει πολλές φορές τον ΠτΔ στα τόσα χρόνια που είμαστε φίλοι να αισθάνεται όπως αισθάνεται σήμερα».

Αρχικά ανέφερε ότι «τη γνώρισα τη δεκαετία του 70’. Πρέπει να πω ότι είναι ένα σπάνιο δείγμα ανθρώπου. Ήταν όπως είναι αποδεχτό από όλους μια πετυχημένη υπουργός. Άνθρωπος εργατικός και δυναμικός, χαμηλών τόνων. Ουδέποτε ήθελε την προβολή. Ένιωθες μια βεβαιότητα. Να το πω κυπριακά, με τη Ζέτα ξέρεις ότι θα γινόταν η δουλειά σου. Αυτός ο άνθρωπος πρόσφερε όσο λίγοι σε αυτό τον τόπο. Τη συγκαταλέγω στους καλύτερους υπουργούς από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το έργο της μιλά από μόνο του. Όταν ανέλαβε η Ζέτα μπόρεσε να διατηρήσει την εργατική ειρήνη».

Έπειτα πρόσθεσε πως «η Ζέτα είχε το χάρισμα να κερδίζει τους ανθρώπους. Να μπορεί να εκμεταλλεύεται με την καλή έννοια ό,τι μπορούσαν να προσφέρουν. Τους έκανε να νιώθουν υπόχρεοι να ανταποκριθούν. Δεν νομίζω να υπήρξε άλλος υπουργός που να προσέφερε τόσα πολλά. Από το Ε.Ε.Ε, στις συντάξεις και την κρίση του κορωνοϊού. Το έκανε γιατί το αισθανόταν, ένιωθε υποχρέωση. Θυμάστε να βγήκε ποτέ και να μην είπε για οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη είναι οι μακροβιότεροι υπουργοί. Για να είσαι 9 χρόνια με τον ΠτΔ αυτό σημαίνει πάρα πολλά».

Καταληκτικά είπε ότι «ο ΠτΔ είναι συγκλονισμένος και τον διακατέχει μια απέραντη θλίψη. Όχι μόνο τώρα αλλά και πριν. Όταν γνώριζες τη Ζέτα σκεφτόσουν ότι θα έβρισκε έναν τρόπο να το ξεπεράσει. Δεν έχω δει πολλές φορές τον ΠτΔ στα τόσα χρόνια που είμαστε φίλοι να αισθάνεται όπως αισθάνεται σήμερα. Έχασε μια φίλη, ένα στενότατο συνεργάτη και δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, δεν μπορείς να μην αντιδράσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top