ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνει στήριξη η Κυβέρνηση στα τυροκομεία με αποθέματα χαλλουμιού

Δίνει στήριξη η Κυβέρνηση στα τυροκομεία με αποθέματα χαλλουμιού

Την προκήρυξη του «Σχεδίου στήριξης τυροκομείων λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στον τομέα της εστίασης λόγω της πανδημίας COVID-19», με περίοδο υποβολής των αιτήσεων 8/6/2022-15/6/2022, ανακοινώνει το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο έχουν οι αδειούχες επιχειρήσεις τυροκομίας, οι οποίες κατέχουν Πιστοποιητικό Χρήσης του Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος Χαλλούμι – Halloumi σε σχέση με το αντίστοιχο προϊόν για το έτος 2021, το οποίο εκδίδεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προς αδειούχα τυροκομεία, και κατά την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 διέθεταν απόθεμα Χαλλουμιού πέραν των 100.000 κιλών, το οποίο παράχθηκε πριν την 1η Οκτωβρίου 2021.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και είναι εγκεκριμένες ως Πρώτοι Αγοραστές από την Αρμόδια Αρχή, οι οποίες κατά την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 διέθεταν αποθέματα Χαλλουμιού πέραν των 100.000 κιλών, τα οποία είχαν παραχθεί από αδειούχα επιχείρηση τυροκομίας για λογαριασμό τους πριν την 1η Οκτωβρίου 2021.

Τονίζεται ότι, τα αποθέματα Χαλλουμιού έπρεπε να είχαν παραχθεί στη βάση των προδιαγραφών του περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα – Δέκατη Σειρά) Κανονισμού του 1985 (Κ.Δ.Π. 195/85-Πρότυπο CYS 94) και των προνοιών του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 10/2021, όπως εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, καθώς και των Κανονισμών Χρήσης των Εμπορικών Σημάτων για το Χαλλούμι που ανήκουν στη Δημοκρατία και στο Ίδρυμα για την Προστασία του Παραδοσιακού Τυριού της Κύπρου Ονομαζόμενου Χαλλούμι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μαζί με όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα, στα Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία του Τμήματος Γεωργίας από 8/6/2022 μέχρι 15/6/2022. Η πληρωμή Δικαιούχων από το Τμήμα Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30/6/2022.

Το Εγχειρίδιο Εφαρμογής – Ενημέρωση Αιτούντων και σχετικές πληροφορίες για το Σχέδιο βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας http://www.moa.gov.cy/da στην ενότητα Σχέδια.

Για τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Ουρανία Μενελάου, Λειτουργό Γεωργίας Α΄, στο τηλ. 22760482 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://[email protected]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top