ΔΙΕΘΝΗ

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Αντώνιος - Eίχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1984

Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Αντώνιος - Eίχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1984

Ο Ατγουντ, ο οποίος βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος πριν από περίπου δύο δεκαετίες, υποβλήθηκε σε θανατηφόρο ένεση στις κρατικές φυλακές στη Φλόρενς της Αριζόνα, για τη δολοφονία της 8χρονης Βίκι Χόσκινσον (Vicki Hoskinson). 

Τον περασμένο μήνα, ο αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ θανατηφόρου ένεσης και θαλάμου αερίων και έτσι, βάσει νόμου της πολιτείας, θα υποβληθεί στο πρώτο.

 

Παρόλο που δεν επέλεξε τον θάλαμο αερίων, ο Ατγουντ προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίων των εκτελέσεων με αέρια που εφαρμόζει η πολιτεία της Αριζόνας.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους έχει δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ των νόμιμων μεθόδων εκτέλεσης και πρότειναν στην πολιτεία να αλλάξει το υδροκυάνιο σε άζωτο, επειδή το άζωτο θα προκαλούσε «ανώδυνο θάνατο». Οι εισαγγελείς της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι οι εκτελέσεις με άζωτο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ατγουντ η χρήση υδροκυανίου – το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για την εξόντωση Εβραίων στο Άουσβιτς – είναι αντισυνταγματική και δημιουργεί δυσβάσταχτα επίπεδα πόνου κατά την εκτέλεση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top