Συγκλονιστική μαρτυρία 11χρονης που επέζησε από το μακελειό στο Τέξας - «Είπε καληνύχτα στη δασκάλα και την πυροβόλησε στο κεφάλι»

Συγκλονιστική μαρτυρία 11χρονης που επέζησε από το μακελειό στο Τέξας - «Είπε καληνύχτα στη δασκάλα και την πυροβόλησε στο κεφάλι»

«Ο ένοπλος «πυροβόλησε τη δασκάλα μου, της είπε ‘καληνύχτα’ και την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ μετά πυροβόλησε κάποιους συμμαθητές μου και τον πίνακα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Τις συγκλονιστικές στιγμές που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα παιδικά της μάτια περιέγραψε 11χρονη μαθήτρια που επέζησε από το μακελειό σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας. Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στο Κογκρέσο, η 11χρονη μαθήτρια της Τετάρτης τάξης που καλύφθηκε με το αίμα των συμμαθητών της προκειμένου να γλυτώσει από τα πυρά του 18χρονου ενόπλου απηύθυνε έκκληση έτσι ώστε «να μην ξανασυμβεί ποτέ» μια τέτοια τραγωδία.

Μιλώντας μέσω zoom στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η 11χρονη Μία Σερίγιο έφερε στη μνήμη της όλα όσα συνέβησαν στις 24 Μαΐου. Ο ένοπλος «πυροβόλησε τη δασκάλα μου, της είπε ‘καληνύχτα’ και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Μετά, πυροβόλησε κάποιους συμμαθητές μου και τον πίνακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πλησίασα τις τσάντες, πυροβόλησε τον φίλο μου που ήταν ακριβώς δίπλα μου και νόμιζα ότι θα επέστρεφε στην αίθουσα», συνέχισε η 11χρονη στη βιντεοσκοπημένη κατάθεσή της. «Τότε πήρα λίγο αίμα και το πασάλειψα παντού… Κάθισα ήσυχη, μετά πήρα το τηλέφωνο της δασκάλας και κάλεσα το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών», συνέχισε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται πλέον ασφάλεια στο σχολείο. «Δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό», παρακάλεσε τους βουλευτές που την παρακολουθούσαν να μιλάει.

Από την πλευρά του ο πατέρας της, Μιγκέλ Σερίγιο, διαβεβαίωσε ότι η Μία «δεν είναι πια το ίδιο κοριτσάκι με το οποίο παίζαμε». «Τα σχολεία δεν είναι πια ασφαλή, κάτι πρέπει πραγματικά να αλλάξει», είπε δακρυσμένος.

Την ίδια ώρα στο Κογκρέσο μίλησε και ένας παιδίατρος του Ουβάλντε ο Ρόι Γκερέρο, οποίος αναφερόμενος στα νεκρά παιδιά είπε πως ήταν «συντριμμένα, αποκεφαλισμένα, λιανισμένα από τις σφαίρες». «Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν οι πολιτικοί μας μάς εγκαταλείπουν από αδιαλλαξία, από παθητικότητα ή και από τα δύο», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE