Επίτροπος Κυριακίδου: Στήριξη €7 εκατ. μέσω Ερυθρού Σταυρού για τη ψυχική υγεία των Ουκρανών προσφύγων

Επίτροπος Κυριακίδου: Στήριξη €7 εκατ. μέσω Ερυθρού Σταυρού για τη ψυχική υγεία των Ουκρανών προσφύγων

Στήριξη 7 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Διεθνή Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για την στήριξη της ψυχικής υγείας και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Με την ανεκτίμητη στήριξη και γνώση του Ερυθρού Σταυρού και συνεργαζόμενων ΜΚΟ, δεσμευόμαστε να παράσχουμε καίριες υπηρεσίες στους πρόσφυγες που φθάνουν στην ΕΕ, όπως ψυχολογικές πρώτες βοήθειες και παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, εφόσον χρειαστεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη και τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας», ανέφερε σχετικά η κ. Κυριακίδου.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικών πρώτων βοηθειών και ψυχολογικής αξιολόγησης της κατάστασης προσφύγων που βιώνουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχολογικά τραύματα.

Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί και μέσω της μακροπρόθεσμης στήριξης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη γλώσσα των προσφύγων.

Ειδικότερα, η σύμβαση, η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Η ΕΕ για την υγεία», θα διαρκέσει 24 μήνες και καλύπτει δράσεις για την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, του προσωπικού πρώτης επέμβασης και άλλων επαγγελματιών στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Τσεχία.

Υπενθυμίζοντας πως εδώ και τρεις μήνες εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κ. Κυριακίδου επισημαίνει πως αυτά τα άτομα «που ζουν με τα τραύματα του πολέμου ή που ανησυχούν για τους αγαπημένους τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ζώνες των συγκρούσεων χρειάζονται ειδική ψυχολογική στήριξη, καθώς αρχίζουν να ανοικοδομούν τη ζωή τους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE