ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ: «Στην ίδια ζώνη είχαμε τον καταστροφικό σεισμό του 1941»

Για τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ: «Στην ίδια ζώνη είχαμε τον καταστροφικό σεισμό του 1941»

«Στην ίδια ζώνη είχαμε τον καταστροφικό σεισμό του 1941» αναφέρει ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλου Χατζηγεωργίου στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σεισμός καταγράφηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022 μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμογενής ζώνη εκτείνεται από τον θαλάσσιο προς τον χερσαίο χώρομ εξήγησε.

«Σε αυτή τη ζώνη είχαμε τον καταστροφικό σεισμό του 1941 που υπήρξαν τραυματισμοί ανθρώπων, θανάτοι ζώων και καταρρεύσεις σπιτών και ζημιές σε Λευκωσία και Λάρνακα. Από το 1996 που λειτούργησε το Σεισμολογικό Δίκτυο του Τμήματος, έχουμε καταγραφές για έντεκα σεισμούς πάνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ήταν αισθητοί. Κάτω των 4 βαθμών είναι δεκάδες. Είμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή που είναι φυσιολογικό αυτό» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως η μετασεισμική δραστηριότητα εξετάζεται από τους λειτουργούς του Τμήματος.

«Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Τμήμα. Μπορεί να διαρκέσει η μετασεισμική δραστηριότητα και έξι μήνες και αυτό πάντοτε έχει να κάνει με το μέγεθος του σεισμού και τα τεκτονικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής», είπε καταληκτικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top