Τ/κ Τύπος: Τουρκοκύπριος γιος θύματος του 1963 προσφεύγει στο ΕΔΑΔ 59 χρόνια μετά

Τ/κ Τύπος: Τουρκοκύπριος γιος θύματος του 1963 προσφεύγει στο ΕΔΑΔ 59 χρόνια μετά

Ο Φαχρί Όνμπασι, γιος του Τουργκούτ Όνμπασι που, όπως ο ίδιος δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δολοφονήθηκε το 1963 - όπως υποστήριξε - προσέφυγε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 59 χρόνια μετά.

Τις δηλώσεις του Όνμπασί στο ΑΑ αναμεταδίδει ο τ/κ Τύπος και όπως αναφέρει το ΓΤΠ στην επισκόπηση του τ/κ Τύπου, μία εξ αυτών, η εφημερίδα Βατάν γράφει πως ο Όνμπασι αναφέρθηκε στη δολοφονία του πατέρα του μαζί με 3 Τουρκοκύπριους στον Στρόβολο το 1963 και είπε ότι κατέθεσε τα στοιχεία στην Επιτροπή Αγνοουμένων το 2013.

Σύμφωνα με τον Όνμπασι, επιθυμία του ήταν να προσφύγει στα δικαστήρια της Δημοκρατίας ωστόσο προέκυψαν προσκόμματα.

"Μετά την απόρριψη της προσφυγής του από την δικαιοσύνη στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 2 Ιουνίου 2022, ο φάκελος της Εισαγγελίας της Δημοκρατίας παραπέμφθηκε στο ΕΔΑΔ", αναφέρεται.

Ο Όνμπασι εξέφρασε την "απογοήτευσή" του για το γεγονός ότι η προσφυγή του στα κυπριακά δικαστήρια δεν ολοκληρώθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.