ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία το πρωί της τ/κ πλατφόρμας «κοινοτικής ύπαρξης», το απόγευμα η πορεία

Διαμαρτυρία το πρωί της τ/κ πλατφόρμας «κοινοτικής ύπαρξης», το απόγευμα η πορεία

Με συνθήματα όπως «Αυξήσεις, βασανιστήρια, ταλαιπωρία» και "Μέχρι πού θα πάει αυτό;", συνδικαλιστές μέλη της πλατφόρμας «κοινοτικής ύπαρξης», διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» στα κατεχόμενα εναντίον των αυξήσεων, του οικονομικού πρωτοκόλλου και των παρεμβάσεων στη βούληση των Τ/κ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν επίσης «Καμιά διέξοδο σε ιδιωτικοποιήσεις, απαγόρευση συνδικαλισμού, υπεργολαβία, διχασμός ανασφάλεια και φασισμό», «Όχι στην εξαφάνιση και στη φτώχεια», στα φώτα τροχαίας που βρίσκονται μπροστά από την «πρωθυπουργία». Ο κόσμος, αναφέρουν τ/κ δημοσιεύματα, αντιδρούσΕ κορνάροντας και χαιρετώντας τους συμμετέχοντες.

Το απόγευμα στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η πορεία της πλατφόρμας προς τη «βουλή». Την πορεία στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το ΡΤΚ και το ΚΛ.

Το ΡΤΚ κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του και τον κόσμο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη μη «νόμιμη κυβέρνηση» να στηρίξουν τα δικαιώματά τους. Ενώ ο τ/κ «λαός» έχει τόσα ζωτικά προβλήματα όσον αφορά την οικονομία, την παραγωγή, την αγοραστική δύναμη και την εργασία, η παράνομη «κυβέρνηση» προσπαθεί να πάει την κοινωνία έναν αιώνα πίσω, εκδίδοντας «νόμους» που θα περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, σημειώνει το ΡΤΚ στην ανακοίνωσή του.

Το ΚΛ στη δική του ανακοίνωση σήμερα αναφέρει: «Θέλουμε ένα μέλλον όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν θα περιορίζονται, η δημοκρατία, η βούληση του λαού και ο τρόπος ζωής μας, ιδιαίτερα η ανεξιθρησκεία, θα είναι σεβαστά».

Αναφέρει επίσης ότι μια «κυβέρνηση» που δεν είναι νόμιμη, δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα και εκφράζει ανησυχία ότι η οικονομία θα γίνει χειρότερα και θ’ ανοίξει ακόμη περισσότερες πληγές στη δημοκρατία.

Στο μεταξύ, ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η ελευθερία είναι μεγαλύτερη από εσένα, μην την αγγίζεις», την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει 24ωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη «βουλή».

Σημειώνεται ότι χθες, η ηγεσία και μέλη της συντεχνίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Η εκδήλωση των δημοσιογράφων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί και ο σύνδεσμος κάλεσε κόμματα και συντεχνίες να την στηρίξουν, ενάντια στα τρία «νομοσχέδια» για την προστασία της προσωπικής ζωής, της ιδιωτικότητας και των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων, που περιορίζουν τις ελευθερίες έκφρασης και λόγου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top