ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΕΠΑΗΚ: Ζητά αντίδραση από την κοινωνία για το θέμα της ΑΗΚ

ΑΣΤΕΠΑΗΚ: Ζητά αντίδραση από την κοινωνία για το θέμα της ΑΗΚ

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΣΤΕΠΑΗΚ) με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρεται στις αποφάσεις που λήφθηκαν από τη ΡΑΕΚ και τις αποκαλύψεις που προέκυψαν μετά από αντιδράσεις φορέων και οργανωμένων συνόλων, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η ΡΑΕΚ ενεργεί ως «Δούρειος Ίππος ιδιωτικών συμφερόντων», και αναφέρεται σε "λεηλασία δημόσιου πλούτου και της κοινωνίας".

Οπως υποστηρίζει η συντεχνία, "συνεχίζει και επιταχύνεται η υποβάθμιση της ΑΗΚ με αποφάσεις της ΡΑΕΚ και που όπως φαίνεται γίνονται με ανοχή ή/και σε συνεργασία κυβέρνησης και Βουλής προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των καταναλωτών και κατ' επέκταση της κοινωνίας".

Η ΑΗΚ ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινής ωφέλειας, που σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών και κοινωνικού έργου προς την κοινωνία στην οποία ιδιοκτησιακά ανήκει, με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές που της επιβάλλονται από την ΡΑΕΚ και κατ' επέκταση από το κράτος, υποβαθμίζεται δραματικά φορτώνοντας δυσβάσταχτο κόστος προς τους καταναλωτές, αναφέρει περαιτέρω.

Υπενθυμίζει ότι η ΑΗΚ ανήκει στους καταναλωτές.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρεται, κοινοποιείται στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στους Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλος ΡΑΕΚ, στους Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλη ΔΣ ΑΗΚ, Γενικό Διευθυντή ΑΗΚ, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΗΚ, Εκτελεστικούς Διευθυντές ΑΗΚ, Διευθυντές Βασικών Ρυθμιζόμενων Δραστηριοτήτων ΑΗΚ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top