ΔΙΕΘΝΗ

Δαμασκός: Σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο εξαιτίας των ισραηλινών επιδρομών

Δαμασκός: Σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο εξαιτίας των ισραηλινών επιδρομών

Η Συρία ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο έκλεισε για δεύτερη ημέρα το Σάββατο για επισκευές μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι οι διάδρομοι προσγείωσης ήταν εκτός λειτουργίας και ότι αναστέλλονται οι πτήσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου.

Από τις επιδρομές χτυπήθηκε και ένα κτίριο τερματικού σταθμού.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός τραυμάτισε έναν άμαχο. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η επίθεση με πυραύλους πριν από τα ξημερώματα της Παρασκευής έπληξε τον μοναδικό διάδρομο προσγείωσης που εξακολουθεί να λειτουργεί στο αεροδρόμιο, καθώς και πολλά παρακείμενα κτίρια.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πέρυσι είχαν απενεργοποιήσει έναν άλλο διάδρομο, ανέφερε.

«Ο διάδρομος προσγείωσης, ο πύργος ελέγχου, τρία υπόστεγα, οι αποθήκες καθώς και οι αίθουσες υποδοχής υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα ισραηλινά χτυπήματα», ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ορισμένες από τις αίθουσες υποδοχής χρησιμοποιήθηκαν για την υποδοχή Ιρανών αξιωματούχων και μελών της Χεζμπολάχ, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν όπλα από το Ιράν, ανέφερε.

Δορυφορικές εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter από την ισραηλινή εταιρεία ISI έδειξαν τρεις ξεχωριστές περιοχές με «εκτεταμένες ζημιές τόσο σε στρατιωτικούς όσο και σε πολιτικούς διαδρόμους».

Η Ρωσία καταδίκασε σθεναρά «την προκλητική ισραηλινή επίθεση εναντίον βασικών μη στρατιωτικών υποδομών». Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε για «απαράδεκτη παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Εγινε επίσης γνωστό από το πρακτορείο SANA ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μεκντάντ και ο Ιρανός ομόλογός του Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολλαχιάν μίλησαν τηλεφωνικά και επίσης καταδίκασαν την επίθεση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top