ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις για ζημιές σε σιτάρια σε Πάνω Λεύκαρα, Κάτω Δρυ και Βάβλα

Μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις για ζημιές σε σιτάρια σε Πάνω Λεύκαρα, Κάτω Δρυ και Βάβλα

Μέχρι τις 24 Ιουνίου θα μπορεί να γίνεται στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας η υποβολή δηλώσεων για ζημιά από πολυομβρία σε σιτάρια στο Δήμο Πάνω Λευκάρων και στις κοινότητες Κάτω Δρυ και Βάβλας.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Γεωργίας αναφέρει πως «γίνονται δεκτές αιτήσεις, δηλώσεις ζημιάς, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από Πολυμομβρία σε σιτάρια (Μαλακά και Σκληρά) στο Δήμο Π. Λευκάρων (μόνο για τα Φ/Σχ. 49/19 και 49/27), και στις κοινότητες Κάτω Δρυ και Βάβλας. Τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς για το Αναθεωρημένο Εθνικό Πλαίσιο βρίσκονται στα γραφεία του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Λάρνακας».

Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί καλούνται να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το ειδικό έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουνίου 2022 στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατεί να υποβάλει τη Δήλωση Ζημιάς εντός της προθεσμίας, αυτή μπορεί να υποβληθεί μέσω Αντιπροσώπου.

Διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή δήλωση ζημιάς ανάλογα με τη χρήση (σπόρος ή σανός) και να χρησιμοποιηθούν τα διαφορετικά έντυπα δήλωσης ζημιάς. Στο έντυπο πρέπει να κυκλωθούν οι αύξοντες αριθμοί των τεμαχίων με τα είδη που έχουν πληγεί, βρίσκονται στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί ως ζημιωθείσες και αντιστοιχούν με τους αύξοντες αριθμούς στην αίτηση εκταρικών επιδοτήσεων στον ΚΟΑΠ για το 2022.

Το σχετικό έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων στον ΚΟΑΠ για το 2022 στο όνομα του αιτητή.

Επίσης, εφιστάται η προσοχή στις προϋποθέσεις που αναφέρονται στα έντυπα της δήλωσης ζημιάς.

Σύμφωνα με τον περί Διαχείρισης Κινδύνων στη γεωργική παραγωγή και συναφή θέματα Νόμο του 2019 (103 Ι /2019), σε όλες τις περιπτώσεις καλλιεργειών που προβλέπεται η υποβολή Δήλωσης Καλλιέργειας, αυτή θα πρέπει να έχει ήδη υποβληθεί από τους επηρεαζόμενους. FAX: 24202867 , Email: [email protected]

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις όπου η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα πρέπει να αφεθούν αντιπροσωπευτικοί μάρτυρες, σε συνεννόηση με τους λειτουργούς του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας στα τηλέφωνα 24202861, 24202855.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top