Βίντεο απο το νεροπόλεμο 80 ατόμων στην Αθηένου: Εγινε του Κατακλυσμού - « Κοπιάστε το καλό σαπούνισμα »

Βίντεο απο το νεροπόλεμο 80 ατόμων στην Αθηένου: Εγινε του Κατακλυσμού - « Κοπιάστε το καλό σαπούνισμα »

Σε όλη την Κύπρο απο τα παλαιά χρονια οι Κυπριοι γιορταζαν το έθιμο του Κατακλυσμού που έχει ρίζες στη λατρεία της Κύπριδας Θεάς Αφροδίτης και του Άδωνη αλλά και στη χριστιανική παράδοση.

Μια σημαντική συνήθεια που διατηρείται αυτή την μέρα είναι το «πιτσίλισμα» με νερό ή αλλιώς ο νεροπόλεμος. Ενα έθιμο που γενιές και γενιές συνεχίζουν να διατηρούν.

Μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνουν τη μέρα αυτή , κυρίως σε χωριά, γεμίζοντας φούσκες ή νεροπίσταλα και ξεκινάνε το λεγόμενο "νεροπόλεμο".

Στην Αθηένου, σε μια γειτονιά, μαζεύτηκαν περίπου 80 άτομα και ξεκίνησαν το νεροπόλεμο, γιορτάζοντας με αυτό το τρόπο το έθιμο του Κατακλυσμού. 

Εξοπλίστηκαν με νερόφουσκές, τεπόζιτα, βαρέλια νερού, λάστιχα και ότι άλλο μπορούσε να βοηθήσει στον πιο πετυχημένο "Νεροπόλεμο" της χρονιάς.

 

Πληροφορίες απο cityoflarnaka

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο προβληματισμός του ΔΗΣΥ - Η Αννίτα σε αναζήτηση αριστίνδην ενόψει βουλευτικών

Ο προβληματισμός του ΔΗΣΥ - Η Αννίτα σε αναζήτηση αριστίνδην ενόψει βουλευτικών

Σε σαφάρι αναζήτησης υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο, με το οποίο θα κατέλθει στις βουλευτικές του 2026, βρίσκεται ο ΔΗΣΥ. Παρά το γεγονός ότι η Πινδάρου δείχνει φαινομενικά πως όλα βαίνουν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, εντούτοις τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ διαφορετικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE