ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έκοψαν το νερό σε μητέρα 3 παιδιών στη Λεμεσό : «Κάνω μπάνιο το 16μηνων μωρό μου με μπουκάλες απο την βρύση της πολυκατοικίας»

Έκοψαν το νερό σε μητέρα 3 παιδιών στη Λεμεσό : «Κάνω μπάνιο το 16μηνων μωρό μου με μπουκάλες απο την βρύση της πολυκατοικίας»

Είναι αυτές οι ιστορίες που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Είναι κάποιες περιπτώσεις που θα έπρεπε, άμεσα, οταν πέσουν στην αντίληψη αρμόδιων φορέων να τις βλέπουν με ανθρώπινη ματιά και όχι μέσα απο τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η περίπτωση μιας μητέρας 3 παιδιών στη Λεμεσό, με το μικρότερο να είναι 16 μηνών και να πλένεται με μπουκάλι νερό που γεμίζει απο το κοινόχρηστο νερό της πολυκατοικίας μας έχει συγκλονίσει. Η υδατοπρομήθεια Λεμεσού της έκοψε το νερό εδω και μια εβδομάδα μεσα στο καλοκαίρι με ψηλές θερμοκρασίες.

Μετά απο μήνυμα που έφτασε στα γραφεία μας, μέσω της σελιδας "Προσφέρω Απλόχερα/Κύπρος", επικοινωνήσαμε με την Κύπρια μητέρα των 3 παιδιών η οποία μας διηγήθηκε πως έφτασε στη διακοπή νερού.

Οπως ανέφερε φανερά αναστατωμένη και βουρκωμένη στο ThemaOnline , "Χωρις να λάβω καμία επιστολή μου έκοψαν το νερό. Ολοι οι τελευταίοι λογαριασμοί δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μου για να τους πληρώσω. Βεβαίως και τους έστειλαν αλλά εγω ποτέ δεν τους παρέλαβα". Αυτός είναι ο λόγος ,οπως εξηγεί για τον οποίο, ο λογαριασμός έμενε απλήρωτος και αυξανόταν, φτάνοντας τα 268ευρώ. Οταν της έκοψαν το νερό, αναρωτήθηκε τι έγινε και κάλεσε την Υδατοπρομήθεια. Τους εξήγησε τι είχε συμβεί και ότι δεν έλαβε κανένα λογαριασμό τους τελευταίους μήνες.

Τότε ένας λειτουργός της εξήγησε πως οι κανονισμοί είναι να πληρώσει 170ευρώ μαζί με το ποσό των 35ευρώ για επανασύνδεση. "Αυτή τη στιγμή έχω 15 ευρώ πανω μου να περάσω το μήνα, αυτό που ζητώ είναι αν μπορούν να μου το συνδέσουν και να κάνουμε ένα διακανονισμό να ξεκινήσει απο τον αλλο μήνα να πληρώνω με δόσεις. Φυσικά θα τα πληρώσω, αλλα αυτή τη στιγμή δεν κρατάω να δώσω 170ευρώ για να γινει αμεσα η επανασύνδεση και έχω 3 παιδιά", περιέγραψε με λυγμούς.

"Δεν ζητώ οικονομική βοήθεια ούτε να μου τα πληρώσουν, μόνο να μου επανασυνδέσουν το νερό για τα μωρά και να κάνουμε διακανονισμό με δόσεις ξεκινώντας απο το τέλος του μήνα ή το νέο μήνα"

Ωστόσο απο το τηλεφωνικό κέντρο, της απάντησαν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει επανασύνδεση. 

Εδω και μια εβδομάδα, οπου το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, η μητέρα αυτή, είναι χωρίς νερό, με 3 παιδιά, το μικρότερο 16 μηνών, ένα 6 ετών και το άλλο 15 ετών. Δεν έχουν νερό για μπάνιο, για τουαλέτα και οπως περιέγραψε αναγκάζεται να κατεβαίνει στη κοινόχρηστη βρύση της πολυκατοικίας να γεμίζει νερό . "Δεν θέλω να σπαταλώ το κοινόχρηστο νερό αλλά τι να κάνω;" ανέφερε απεγνωσμένη και σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Το ThemaOnline προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιο Υπεύθυνο στην Υδατοπρομήθεια Λεμεσού. Στο τηλεφωνικό κέντρο μας βεβαίωσαν οτι θα μεταφέρουν το μήνυμα. Μέσα σε 30  λεπτά υπήρξε ανταπόκριση απο λειτουργό της Υδατοπρομήθειας, ο οποίος μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε οτι θα επικοινωνήσουν ξανά με νεότερα κατα πόσο μπορούν να κάνουν ένα διακανονισμό ή να βρεθεί μια λύση, καθώς ναι μεν υπάρχει η ανθρώπινη ευαισθησία, ομως υπάρχουν και οι κανόνες. 

Εν κατακλείδι για ακόμα μια φορά , τίθεται ο προβληματισμός κατα πόσο σε κάθε αρμόδια Αρχή υπάρχει μια κοινωνική πολιτική - μια πολιτική πρόνοιας με μια πιο ανθρωπιστική ματιά σε περιπτώσεις οπου συμπολίτες μας έχουν πραγματική άμεση ανάγκη. Πόσο μάλλον όταν σε αυτες τις περιπτώσεις υπάρχουν βρέφη και παιδιά. 

Άραγε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ή οι αρμόδιοι φορείς, θα παρέμβουν και θα βοηθήσουν τη μητέρα αυτή με διακανονισμό δόσεων ή θα είναι ακόμα μια περίπτωση που θα μείνει στο "έλεος του Θεού" μέσα σε γραφειοκρατικούς κανόνες;

Το μήνυμα που λάβαμε μέσω του Προσφέρω Απλόχερα/Κύπρος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top