ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Mε νικηφόρα προοπτική η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη - Στίγμα για προοδευτική αλλαγή

Στεφάνου: Mε νικηφόρα προοπτική η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη - Στίγμα για προοδευτική αλλαγή

Η εξαγγελία υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη δίνει ένα σαφέστατο στίγμα αναφορικά με την προοδευτική αλλαγή που θέλει να φέρει και έχει νικηφόρα προοπτική, δήλωσε την Τρίτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εθελοντικής αιμοδοσίας του ΑΚΕΛ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη ο κ. Στεφάνου μίλησε για αλλαγή με ένα προοδευτικό πρόσημο σε ό,τι αφορά στην κοινωνία και στην οικονομία και για την ανάγκη «όπως τερματιστεί ο κατήφορος που βρίσκεται η χώρα μας και η κοινωνία μας και να ξαναδώσουμε την προοπτική και την αισιοδοξία στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, το κάλεσμα του κόμματος και του κ. Μαυρογιάννη είναι ευρύτερα στην κοινωνία και ευρύτερα στις πολιτικές δυνάμεις που διαπιστώνουν την ανάγκη για να υπάρξει προοδευτική αλλαγή.

«Είχαμε πει ευθύς εξαρχής ότι αυτό τον στόχο θέτουμε μέσα από τις Προεδρικές Εκλογές. Η επιλογή που έχουμε κάνει, στηρίζοντας την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, δίνει προοπτικές για ευρύτερες συνενώσεις και μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία η οποία μπορεί να δημιουργήσει νικηφόρες προοπτικές. Αν δεν ήταν νικηφόρα προοπτική η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη τότε θα το θέταμε και αυτό στην εξίσωση της αναζήτησης και τελικά της απόφασης που λάβαμε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη», ανέφερε.

Σε σχόλιο ότι ο κ. Μαυρογιάννης ήταν διαπραγματευτής του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε ότι όπως κάθε διαπραγματευτής δεν διαχειρίζεται το Κυπριακό, αλλά διευκολύνει και προωθεί τις πολιτικές αποφάσεις που ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενίοτε το Εθνικό Συμβούλιο λαμβάνουν για το Κυπριακό.

«Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι χρειάζεται να γίνει για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Σε αυτό, επαναλαμβάνω, ότι έχουμε κοινή αντίληψη με τον κ. Μαυρογιάννη. Ότι χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναζητώντας εργαλεία και κίνητρα που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «εδώ μπορούμε να τα βρούμε κυρίως στο ενεργειακό πεδίο».

‘Όπως είπε, είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται έτσι κι αλλιώς σήμερα με ιδιαίτερη ένταση, εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι γνωστή η πρόταση που έχει δώσει το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προ καιρού σε αυτό το θέμα. Μέσα λοιπόν από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με σταθερότητα στη βάση και το πλαίσιο λύσης μπορούμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που βρίσκονται στα δικά μας χέρια για να σπάσουμε το αδιέξοδο. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει την εμπειρία, τη γνώση, τις σχέσεις και τις γνωριμίες διεθνώς για να μπορέσουμε να σπρώξουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ο κ. Στεφάνου καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι η προκλητική και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας είναι σοβαρότατο πρόβλημα και εμπόδιο στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση.

Είναι γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, που τονίζουμε την ανάγκη όπως αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε δυναμική διάρρηξης του παρατεταμένου αδιεξόδου το οποίο η Τουρκία εργαλειοποιεί για να παγιώνει τη διχοτόμηση.

«Εμείς που δεν βολευόμαστε και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε τη διχοτόμηση, χρειάζεται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της Διεθνούς Κοινότητας. Να θέσουμε ενώπιον της Τουρκίας την πρόκληση-πρόσκληση να επανέλθει στο διαπραγματευτικό τραπέζι για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο συζητήσαμε με τον κ. Μαυρογιάννη και είναι ένα θέμα το οποίο ο κ. Μαυρογιάννης υιοθετεί πλήρως και από την εξαγγελία του», συνέχισε.

Αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι εναντιώνονται στην προσπάθεια ενσωμάτωσης και απορρόφησης της τουρκοκυπριακής κοινότητας από την Τουρκία, και σημείωσε πως πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει καλύτερη στήριξη για τις κινητοποιήσεις από την προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού».

«Εάν υπάρχει ένας τρόπος να τερματιστεί οριστικά η προσπάθεια της Τουρκίας να παγιώσει τη διχοτόμηση, να ενσωματώσει και να εξαφανίσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι η λύση του κυπριακού. Λύση που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει», σημείωσε.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και την αιμοδοσία που οργάνωσε το κόμμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι με αυτό τον τρόπο τιμάται το Κέντρο Αίματος για την πολύ αξιόλογη δουλειά που κάνει και οι χιλιάδες των εθελοντών αιμοδοτών στην Κύπρο. Παράλληλα στέλνεται και το μήνυμα ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ότι πιο ευγενικό, γιατί με το αίμα μας βοηθούμε συνανθρώπους μας. Είναι για αυτό ακριβώς που σήμερα οργανώνουμε αυτή την εθελοντική αιμοδοσία. Θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, βοηθώντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για να διευρυνθεί ο μεγάλος κύκλος των εθελοντών αιμοδοτών. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και για να καλυφθούν χρειάζεται συνεχώς να υπάρχει η εθελοντική αιμοδοσία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top