ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Προστασίας Δεδομένων: Το FACEBOOK παρέχει δυνατότητα διαχείρισης απορρήτου δεδομένων

Επ. Προστασίας Δεδομένων: Το FACEBOOK παρέχει δυνατότητα διαχείρισης απορρήτου δεδομένων

Οι πολιτικές, ο τρόπος λειτουργίας και η φύση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, παρέχει στον χρήστη εργαλεία ενημέρωσης, ελέγχου, διαφάνειας και διαχείρισης του απορρήτου των δεδομένων του, ανέφερε την Τρίτη η Επίτροπος Προστασιάς Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου, τοποθετούμενη σε δημοσιεύματα και ερωτήματα δημοσιογράφων και πολιτών που αναφέρονται σε μετονομασία ομάδων/σελίδων στο FACEBOOK, σε ομάδες /σελίδες στήριξης πολιτικών υποψηφίων.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των χρηστών σε ομάδες / σελίδες, η Επίτροπος διατυπώνει τη θέση ότι το FACEBOOK τους παρέχει τη δυνατότητα μέσω της ενότητας «Διαφάνεια Σελίδας» να ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, σχετικά με την ημερ. δημιουργίας των ομάδων /σελίδων, ενδεχόμενες μετονομασίες και τους παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουν αναφορά / καταγγελία στο FACEBOOK για περιεχόμενο ή ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας /σελίδας.

Προσθέτει ότι οι χρήστες λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση όταν μία ομάδα /σελίδα αλλάξει ονομασία και ότι στις ομάδες, η σχετική ειδοποίηση λαμβάνεται ακόμη και στην περίπτωση που έχουν επιλέξει να μην λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα, δεδομένου ότι αφορά σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις ή το απόρρητο της ομάδας. Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώνονται από την ενότητα «Διαφάνεια Σελίδας» σχετικά με οποιεσδήποτε αλλαγές έχουν επέλθει, αναφέρει.

Σε σχέση με το ερώτημα αν ο διαχειριστής μίας ομάδας/σελίδας στο FACEBOOK έχει πρόσβαση σε στοιχεία των μελών της ομάδας/σελίδας, διευκρινίζεται ότι, στο διαχειριστή, είναι ορατά μόνο τα στοιχεία που το κάθε μέλος επέλεξε, να είναι ορατά όχι μόνο στο διαχειριστή αλλά και σε οποιονδήποτε χρήστη του FACEBOOK.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top