ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο παρέλαβε από τη Ρωσία τις σορούς 64 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αζοφστάλ

Το Κίεβο παρέλαβε από τη Ρωσία τις σορούς 64 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αζοφστάλ

Το Κίεβο γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης ότι παρέλαβε τις σορούς 64 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με τη Ρωσία.

Δεν διευκρινίστηκε πόσοι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες επεστράφησαν στη Μόσχα.

«Η Ουκρανία παρέλαβε τις σορούς 64 ηρωικών υπερασπιστών του Αζοφστάλ για να τους κηδέψει με αξιοπρέπεια» ανέφερε το Υπουργείο Επανενσωμάτωσης, που είναι αρμόδιο για τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.

Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης που είχαν εγκλωβιστεί στο αχανές χαλυβουργείο Αζοφστάλ, παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ 16-20 Μαΐου, έπειτα από τρεις μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι η ανταλλαγή έγινε στην περιοχή της Ζαπορίζια, χωρίς να διευκρινίσει το πότε ακριβώς. Στις αρχές του μηνός έγιναν άλλες δύο τέτοιες ανταλλαγές, κατά τις οποίες η Ουκρανία παρέλαβε τις σορούς 210 στρατιωτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία ανταλλαγής υλοποιείται με βάση τους κανόνες της Σύμβασης της Γενεύης που αφορά τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top