ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠαΣυΚΙ: Κατεβαίνουν σε 3ωρη απεργία οι κυβερνητικοί ιατροί – Θέλουν διάλογο για τα εφημερεύοντα ιατρεία

ΠαΣυΚΙ: Κατεβαίνουν σε 3ωρη απεργία οι κυβερνητικοί ιατροί – Θέλουν διάλογο για τα εφημερεύοντα ιατρεία

Με αφορμή τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, οι κυβερνητικοί γιατροί, κατέρχονται σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 16/6 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠαΣυΚΙ), Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι «ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) συμφώνησε με τον ΟΚΥπΥ για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων χωρίς να συνομιλήσουν με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Μάλιστα, σημείωσε πως τους εξέπληξε η στάση του ΟΚΥπΥ, ο οποίος άρχισε να δίνει υποδομές του δημοσίου προς εκμετάλλευση άλλων. Ο πρόεδρος της Συντεχνίας κατηγόρησε παράλληλα τον ΟΑΥ ότι δεν αναβαθμίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια. Διερωτήθηκε ακόμη: «τι θα κάνουν τα εφημερεύοντα ιατρεία, ποιες περιοχές θα καλύψουν και που ακριβώς θα λειτουργούν. Οι 4 ώρες λειτουργίας τους τις Κυριακές είναι πολύ λίγες».

Αυτό που ζητά η ΠαΣυΚΙ είναι διάλογο, ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Κούμας. Σε διευκρίνησή του στο ThemaOnline, o κ. Κούμας είπε πως η απεργία θα εξαρτηθεί από τη σημερινή συνάντηση που έχει καθοριστεί εδώ και λίγο καιρό μεταξύ ΟΑΥ, ΠΙΣ, επιστημονικών εταιρειών ιατρών και σχετικών συντεχνιών, στην 1 το μεσημέρι.

«Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορούν να αποφασίζουν για τους γιατρούς χωρίς τους γιατρούς. Θέλουμε να προασπιστούμε τα δημόσια νοσηλευτήρια γιατί τα εύρωστα δημοσία νοσηλευτήρια σημαίνει και δυνατό ΓεΣΥ», ανέφερε στην ιστοσελίδα μας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top