ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παροχή στήριξης - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού

Εγκρίθηκε το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για παροχή στήριξης - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού

Στη σημερινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ενέκρινε το Σχέδιο Χορηγιών για την Αναβίωση περιοχών της υπαίθρου, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω της δημιουργίας αυθεντικών εμπειριών για εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Στόχος του Σχεδίου, το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι η παροχή στήριξης για:

(α) περιορισμένης κλίμακας αποκατάσταση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων και ανοικτών χώρων για, μεταξύ άλλων, την επαναχρησιμοποίησή τους, προκειμένου να καταστούν επισκέψιμα / κατάλληλα για βιωματικές δραστηριότητες στους τομείς, της γαστρονομίας, της δημιουργίας και της μεταποίησης, φιλοξενώντας παράλληλα καλλιτέχνες, χειροτέχνες, επισκέψιμα εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων κ.λ.π

(β) βελτίωση της αισθητικής και της προσβασιμότητας των ανοικτών χώρων,

(γ) ανάπτυξη μορφών εναλλακτικού τουρισμού (όπως θρησκευτικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας, γεωλογία κλπ) και δραστηριοτήτων υπαίθρου (όπως τουρισμός περιπέτειας, αναρρίχηση, ποδηλασία, δασική αναψυχή κ.λ.π.)

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί στο πλαίσιο εφαρμογής της παρούσας προκήρυξης του Σχεδίου ανέρχεται σε €2.050.000, εκ των οποίων τα €1.537.500 αφορούν το 2022.

Το ύψος της επιχορήγησης σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα (επιχειρήσεις) στις Ορεινές, Ακριτικές και Απομακρυσμένες περιοχές θα ανέρχεται στο 75% της συνολικής δαπάνης των επιλέξιμων παρεμβάσεων. Στις περιοχές Υπαίθρου το αντίστοιχο ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 65%, ενώ στις λοιπές περιοχές, το ποσοστό είναι 50% με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά Δικαιούχο: €200.000

Το ύψος της επιχορήγησης για Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχεται στο 100% της συνολικής δαπάνης των επιλέξιμων παρεμβάσεων με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά Δικαιούχο: €65.000

Εξάλλου, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το διορισμό του Προέδρου και των μελών του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου για διετή θητεία: Πρόεδρος Δρ. Άγγελος Στυλιανού και μέλη Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Δρ. Θεοδώρα Ζαχαριάδου, Δρ. Χριστάκης Γεωργιάδης

Δρ. Θεόδωρος Ποταμίτης και Δρ. Μιχάλης Ροβανιάς.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα Ελληνομάθειας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα έτη 2022-27.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς του Ελληνισμού. Βάσει του μνημονίου οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν μέσω του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην προώθηση και πιστοποίηση της ελληνομάθειας, βάσει του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της ελληνομάθειας για μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, εντός της Δημοκρατίας, καθώς και στα σχολεία της κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην αναβάθμιση και ουσιαστικοποίηση του κοινού πανηγυρισμού της Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΣτα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ επικεντρώθηκε η συζήτηση Προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, και του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top