ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΗΚ: Κύριος αντίπαλος είναι η ακρίβεια - Μονόδρομος η κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας

ΑΗΚ: Κύριος αντίπαλος είναι η ακρίβεια - Μονόδρομος η κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας

Στη διεθνή ενεργειακή κρίση που διανύουμε και μας επηρεάζει όλους, κύριος αντίπαλος είναι η ακρίβεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΗΚ δηλώνοντας πως πρέπει να προστεθούν και άλλα έργα ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι ξεκάθαρο πως για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όπως και για την Κύπρο, η κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας είναι μονόδρομος.

Αποτελεί κοινή πρόκληση η απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και η αξιοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΗΚ επιδιώκει να αναπτύσσει έργα ΑΠΕ σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποβλέπουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη χρήση εναλλακτικών πηγών παραγωγής ενέργειας. Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο (2022) τονίζεται ότι “η Κύπρος χρειάζεται να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ώστε να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μέσα από την ιδιοκτησία της ΑΗΚ, η Πολιτεία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της πράσινης ενεργειακής μετάβασης, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές καυσίμων”.

Όσο περισσότερα έργα ΑΠΕ εντάσσονται στο μίγμα παραγωγής της ΑΗΚ, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μείωση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, με παράλληλα ισχυρό θετικό, περιβαλλοντικό αντίκρισμα.

Ο Οργανισμός προσβλέπει ότι δεν θα του τεθούν εμπόδια σε μια προσπάθεια με σημαντικότατο κοινωνικό όφελος. Στη διεθνή ενεργειακή κρίση που διανύουμε και μας επηρεάζει όλους, κύριος αντίπαλος είναι η ακρίβεια. Γι’ αυτό είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά βήματα στην αντιμετώπισή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top