Τατάρ: «Η Τουρκία κυριαρχεί στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου»

Τατάρ: «Η Τουρκία κυριαρχεί στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου»

Τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία κυριαρχεί στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου πρόβαλε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ, στα πλαίσια της ναυτικής φάσης της «άσκησης έρευνας και διάσωσης» που πραγματοποιείται στα κατεχόμενα.

«Το μήνυμά μου είναι ότι σε συνεργασία με την Τουρκική Δημοκρατία, δείχνουμε σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περιοχή, στη θάλασσα και στη γαλάζια πατρίδα με την κυριαρχία μας και τις τελευταίες τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτουμε», δήλωσε.

«Φυσικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη σε αυτή την περιοχή. Σε αυτή την περιοχή, στη Γαλάζια Πατρίδα, όλοι έχουμε δει πόσο πολύτιμο και σημαντικό είναι το έργο στη δική μας περιοχή δικαιοδοσίας, σε ό,τι αφορά την αναζήτηση υδρογονανθράκων στις θάλασσες», πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρακολούθησε μέρος της παράνομης άσκησης από πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.