«Ανακούφιση» για την τσέπη των κυβερνητικών - Παίρνουν ΑΤΑ και άλλες δύο αυξήσεις

«Ανακούφιση» για την τσέπη των κυβερνητικών - Παίρνουν ΑΤΑ και άλλες δύο αυξήσεις

Η ακρίβεια πλήγει κάθε νοικοκυριό παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα αναμένεται λάβουν με τη νέα χρονιά μικρή ενίσχυση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», από την 1η Ιανουαρίου του 2023, οι κυβερνητικοί θα λάβουν μικρή αύξηση στους μισθούς τους λόγω της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ενώ επιπρόσθετα θα λάβουν άλλες δύο αυξήσεις.

Πρόκειται για σχετικά μικρές αυξήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα. Η μία αύξηση θα προέλθει από την πλήρη κατάργηση των μνημονιακών αποκοπών από τους μισθούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι μισθοί να επιστρέψουν στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2012.

Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου δεν θα γίνονται αποκοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων και συνταξιούχων του δημοσίου, λόγω της αποκατάστασης των απολαβών τους. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο μερικής άρσης των αποκοπών τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου του 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Όσον αφορά την ΑΤΑ, αναμένεται να διπλασιαστεί, σε σχέση με το 2022, λόγω της εκθετικής αύξησης του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE