ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακούφιση» για την τσέπη των κυβερνητικών - Παίρνουν ΑΤΑ και άλλες δύο αυξήσεις

«Ανακούφιση» για την τσέπη των κυβερνητικών - Παίρνουν ΑΤΑ και άλλες δύο αυξήσεις

Η ακρίβεια πλήγει κάθε νοικοκυριό παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα αναμένεται λάβουν με τη νέα χρονιά μικρή ενίσχυση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», από την 1η Ιανουαρίου του 2023, οι κυβερνητικοί θα λάβουν μικρή αύξηση στους μισθούς τους λόγω της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ενώ επιπρόσθετα θα λάβουν άλλες δύο αυξήσεις.

Πρόκειται για σχετικά μικρές αυξήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα. Η μία αύξηση θα προέλθει από την πλήρη κατάργηση των μνημονιακών αποκοπών από τους μισθούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι μισθοί να επιστρέψουν στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2012.

Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου δεν θα γίνονται αποκοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων και συνταξιούχων του δημοσίου, λόγω της αποκατάστασης των απολαβών τους. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο μερικής άρσης των αποκοπών τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου του 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Όσον αφορά την ΑΤΑ, αναμένεται να διπλασιαστεί, σε σχέση με το 2022, λόγω της εκθετικής αύξησης του πληθωρισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top