ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο και τις Βρετανικές Βάσεις ο Κόμης και η Κόμισσα του Γουέσεξ

Στην Κύπρο και τις Βρετανικές Βάσεις ο Κόμης και η Κόμισσα του Γουέσεξ

Την Κυπριακή Δημοκρατία και τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας θα επισκεφθούν ο Κόμης και η Κόμισσα του Γουέσεξ από τη Δευτέρα 20 μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κόμης και η Κόμισσα θα αναδείξουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου ως μελών της Κοινοπολιτείας και θα εκφράσουν την υποστήριξή τους στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται επίσης πως θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Πρώτη Κυρία και θα παρευρεθούν σε δεξίωση του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Επιπροσθέτως, ο Κόμης και η Κόμισσα θα χαιρετίσουν τη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) και θα επισκεφθούν τη Νεκρή Ζώνη, όπου θα πληροφορηθούν περισσότερα για την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο νησί.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, η Κόμισσα, ως μια από τις πρωτοπόρους του προγράμματος Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών, θα συναντηθεί με ομάδα γυναικών και νεαρών ανθρώπων από όλο το νησί, περιλαμβανομένων Κύπριων που είναι μέλη του δικτύου Γυναίκες Διαμεσολαβήτριες από την Κοινοπολιτεία, καθώς και με συμμετέχοντες στο πρόγραμμα των ΗΕ και του British Council «Νέοι Ηγέτες σε Δράση», ώστε να ενημερωθεί για τη συνεισφορά της κοινωνίας των πολιτών στην ειρήνη και την προσέγγιση των κοινοτήτων στην Κύπρο, ενώ από την πλευρά του ο Κόμης θα συναντηθεί και με μαθητές από όλο το νησί που συμμετέχουν στο Χάλκινο, το Αργυρό και το Χρυσό πρόγραμμα του Βραβείου Duke of Edinburgh.

Τέλος, αναφέρεται πως ο Κόμης και η Κόμισσα του Γουέσεξ θα συναντηθούν επίσης με μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον ρόλο και τη συνεισφορά των Βρετανικών Δυνάμεων σε τρέχουσες επιχειρήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top