ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με ΣΕΚ ο Χριστοδουλίδης - Κοινές ανησυχίες και προτεραιότητες ανέδειξε ο διάλογός τους

Συναντήθηκε με ΣΕΚ ο Χριστοδουλίδης - Κοινές ανησυχίες και προτεραιότητες ανέδειξε ο διάλογός τους

Κοινές ανησυχίες, κοινούς προβληματισμούς και κοινές προτεραιότητες ανέδειξε η ανταλλαγή απόψεων που είχαν την Παρασκευή σε όλο το φάσμα των κοινωνικοοικονομικών και εργασιακών ζητημάτων του τόπου με επίκεντρο τις παραμέτρους που συνθέτουν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η ηγεσία της ΣΕΚ, με επικεφαλής τον ΓΓ της Συνομοσπονδίας Ανδρέα Μάτσα, και ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, διάρκειας πέραν της μίας ώρας, που έγινε στο κτίριο της ΣΕΚ, ο κ. Μάτσας είπε ότι κατά τη συζήτηση δόθηκε έμφαση στους πυλώνες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα προς όφελος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου, «δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στις παραμέτρους που συνθέτουν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως τη βασική συνιστώσα που θα συνθέσει την επόμενη προεδρία της Δημοκρατίας σε σχέση με τους άξονες πολιτικής, οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν και την εργασία και τους εργαζόμενους και την ίδια την κοινωνία».

«Έχουμε αναδείξει κοινές ανησυχίες, κοινούς προβληματισμούς, κοινές προτεραιότητες και θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο που απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές έτσι ώστε μέσα από τις δικές μας παρεμβάσεις να ενισχύσουμε τις προγραμματικές πολιτικές και του συγκεκριμένου υποψηφίου αλλά και του συνόλου των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μάτσας ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη για τη δυνατότητα που έδωσε στη ΣΕΚ να μοιραστεί μαζί του τις θέσεις και τους προβληματισμούς της και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους στόχους του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης, αφού ευχαρίστησε για την πολύ παραγωγική συζήτηση, είπε ότι θεωρεί πώς μέσα από τον διάλογο που έγινε «υπάρχουν κοινοί στόχοι και επιδιώξεις», προσθέτοντας ότι «διαχρονικά ο ρόλος των συντεχνιών και ειδικότερα της ΣΕΚ ήταν καθοριστικός στο να επιτευχθούν βασικοί στόχοι της εκτελεστικής εξουσίας».

«Βλέπουμε τις συντεχνίες ως συνοιδοπόρους σε αυτή την προσπάθεια, να αντιμετωπιστούν και διαχρονικές προκλήσεις ή στρεβλώσεις που υπάρχουν αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές έτσι ώστε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάκαμψης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό «είναι ένας στόχος για τον οποίο όλοι συλλογικά θα πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για να μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που προκύπτουν μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης».

Ανέφερε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στην ΣΕΚ το ιδεολογικό πολιτικό του πλαίσιο το οποίο συνοψίζεται, όπως είπε, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, στην ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης της μεσαίας τάξης, η οποία «και στον τόπο μας και σε διεθνές επίπεδο αποτελεί την ραχοκοκαλιά και της οικονομίας και της κοινωνίας σε κάθε χώρα».

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι μέσα από τις προγραμματικές του δηλώσεις, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν εντός Φθινοπώρου και είναι υπό διαμόρφωση, «στόχος μας είναι πως μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές ενισχύουμε την μεσαία τάξη».

Ερωτηθείς κατά πόσον συζήτησαν και τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι συζήτησαν τόσο τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό όσο και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και θέματα τηλεργασίας και «αρκετά από τα θέματα τα οποία απασχολούν και θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις» μέσα από το πρόγραμμα του.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε ότι ανέδειξαν μέσα από την συζήτηση «τα θέματα που οδεύουν προς κατάληξη αυτή την στιγμή γιατί προκύπτουν ως βασική συνιστώσα δημιουργία και διατήρησης μιας ισορροπίας στην αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την αξιοπρέπεια και την ποιότητα στην απασχόληση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top