Σε ανώτατο αξιωματικό της ΥΚΑΝ αφορούν οι καταγγελίες της Αριστοτέλους

Σε ανώτατο αξιωματικό της ΥΚΑΝ αφορούν οι καταγγελίες της Αριστοτέλους

Mεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το σκάνδαλο διαφθοράς, μετά από καταγγελία της διευθύντριας των φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, που αφορά ανώτερο αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε επαφές με βαρυποινίτη στις Κεντρικές Φυλακές, ζητώντας του να εξασφαλίσει βίντεο από την προσωπική ζωή της διευθύντριας του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Για το συγκεκριμένο θέμα η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, συγκάλεσε συσκέψεις τόσο με την διευθύντρια των Φυλακών, τόσο και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.  Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η συνάντηση της κα. Δράκου με την κα. Αριστοτέλους αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουνίου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώθηκε για το περιστατικό και αναμένουμε να δούμε τις ενέργειές που θα πράξει για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις της κα. Αριστοτέλους στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι πρόκειται για ανώτατο αξιωματικό της ΥΚΑΝ.
Πιο συγκεκριμένα είπε: «νιώθω πολύ θιγμένη από την όλη κατάσταση και αναμένω την πλήρη διερεύνηση μετά την επίσημη καταγγελία. Θα πρέπει να διερευνηθεί από ανεξάρτητους ανακριτές».

Την ίδια ώρα η Νομική Υπηρεσία αναφέρει σε ανακοίνωση της «Αναφερόμενη σε σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις της Διευθύντριας των Φυλακών, η Νομική Υπηρεσία αναμένει να λάβει την επίσημη καταγγελία της, για να αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού του θέματος».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ο ανώτερος αξιωματικός χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον βαρυποινίτη μέσω ειδικής εφαρμογής, με στόχο να βρει στοιχεία που θα μπορούσαν να «κάψουν» την Άννα Αριστοτέλους.

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ίδια, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση λέγοντας ότι «είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Αισθάνομαι έντονα θιγμένη, αποτελεί προσβολή στην προσωπική μου ζωή και θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία. Αν είναι ποτέ δυνατό να παρακινεί βαρυποινίτη. Μέσα από τα μηνύματα φαίνονται διάφορα αδικήματα. Ο σκοπός του είναι να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου. Ζητούσε επίμονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει. Δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE