ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπριοι Βουλευτές σε διάσκεψη κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη Νάπολη

Κύπριοι Βουλευτές σε διάσκεψη κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη Νάπολη

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος (Σύμβαση του Παλέρμο), η οποία θα διεξαχθεί στη Νάπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι Βουλευτές Ανδρέας Πασιουρτίδης (επικεφαλής), Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, Χρίστος Ορφανίδης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μεταβαίνουν την Κυριακή στη Νάπολη για να συμμετάσχουν σε Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, με τίτλο «Η Σύμβαση του Παλέρμο: Το μέλλον της καταπολέμησης του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2022.

Σημειώνεται ότι τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν η ΚΣΜ και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Vittorio Occorsio. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, Γεωργία Νεοφύτου.

Προστίθεται ότι "η Διάσκεψη φιλοδοξεί να αποτελέσει την κοινοβουλευτική διάσταση στη διαδικασία αναθεώρησης της Σύμβασης του Παλέρμο και των νομοθετικών ρυθμίσεων που απορρέουν από αυτήν".

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση των υφιστάμενων εργαλείων εφαρμογής της Σύμβασης, ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως η εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων, η παράνομη διακίνηση όπλων και πυρομαχικών, η σχέση μεταξύ διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας από διεθνή εγκληματικά δίκτυα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top