Επαφές ΠΑΣΥΔΥ με κόμματα για την μονιμοποίηση των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου

Επαφές ΠΑΣΥΔΥ με κόμματα για την μονιμοποίηση των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη συναντήσεις της διευρυμένης Ad Hoc Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα της μονιμοποίησης των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ), με τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ και σήμερα με την ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΠΑΣΥΔΥ, κατά τις συναντήσεις έγινε εποικοδομητική συζήτηση επί των διαφόρων πτυχών του προβλήματος και υπογραμμίστηκε στους επικεφαλής των κομμάτων η επιτακτική ανάγκη για ρύθμιση του θέματος, το οποίο επηρεάζει την παρούσα στιγμή χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους του κρατικού τομέα.  Τονίστηκε ότι η μονιμοποίηση των ΕΑΧ όχι μόνο δεν προϋποθέτει οποιοδήποτε άμεσο οικονομικό κόστος, αλλά επιβάλλεται για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας μέσα από την ορθολογική διάρθρωση στις δομές της.

Αμοιβαία υπήρξε η διαπίστωση ότι αποτελεί ευθύνη και της Πολιτείας να επιδειχθεί η απαραίτητη πολιτική βούληση για επίλυση του προβλήματος και στο ίδιο πλαίσιο οι ηγεσίες και των τριών Κομμάτων δεσμεύτηκαν για επανεξέταση του θέματος στη Βουλή με στόχο τη ρύθμισή του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE