ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση

O ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης σε δήλωσή του για τον Ακάμα, αναφέρει πως εν έτη 2022, σε ένα νησί που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές, δεν μπορούμε να ακολουθούμε συνταγές του παρελθόντος, προσθέτοντας ότι η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρει περαιτέρω ότι είναι ανεπίτρεπτη η μείωση της προστατευόμενης περιοχής με την πάροδο των χρόνων αλλά και οι προσπάθειες που γίνονται για εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου που όπως διαφαίνεται από τις συζητήσεις, αφήνει ανοικτό κάθε περιθώριο ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και καταστροφής των οικοτόπων του Ακάμα, όπως λέει.

Ανεπίτρεπτο θεωρεί επίσης το γεγονός ότι η διαδικασία εκπόνησης του τοπικού σχεδίου γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες με «αδιαφανείς διαδικασίες και άρνηση εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών» να δοθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, παρά την έντονη απαίτηση από μέρους των Βουλευτών, όπως αναφέρει στη γραπτή δήλωση, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί παρά να προβληματίσει και να οδηγήσει όλους μας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top