Καρχαρίας βγήκε στη... στεριά σε παραλία στο Ιόνιο - Δείτε βίντεο

Καρχαρίας βγήκε στη... στεριά σε παραλία στο Ιόνιο - Δείτε βίντεο

Γαλάζιος καρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία των Επτανήσων.

Πρόκειται για το είδος Prionace glauca (BSH - Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας), ο οποίος εντοπίστηκε σχεδόν στην ακροθαλασσιά.

Σύμφωνα με τη σελίδα iSea στο Facebook, η παρουσία Γλαυκοκαρχαρία δεν θα πρέπει να προξενεί πανικό.

Η προσέγγιση όμως κάθε άγριου ζώου μπορεί να προκαλέσει επιθετικές ή άγνωστες σε εμάς συμπεριφορές λόγω δικού του φόβου.

«Κρατάμε λοιπόν τις αποστάσεις και μόνο εφόσον το άτομο φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα, τότε μόνο προσπαθούμε να το επαναφέρουμε αποφεύγοντας το κεφάλι και τα βράγχια, και προσπαθώντας να μην κάνουμε καμία απότομη κίνηση που μπορεί να τραυματίσει το ζώο. Δεν το ακουμπάμε με γυμνά χέρια, δεν το τραβάμε δυνατά από την ουρά και δεν το σέρνουμε στην άμμο», αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αντίστοιχες παρατηρήσεις για το είδος καταγράφονται σε όλη τη Μεσόγειο. Ο Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ωστόσο δεν προστατεύεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE