Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά της ακρίβειας αφήνει η Κυβέρνηση

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά της ακρίβειας αφήνει η Κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο υιοθέτησης νέων μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, άφησε ανοικτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους, λαμβάνει αποφάσεις, με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και ερωτηθείς αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι υπάρχει μια αξιολόγηση νέων μέτρων που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ληφθούν.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε - και αυτό πράττουμε ως Κυβέρνηση - στενά την κατάσταση και το πώς διαμορφώνεται και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα δούμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ποιες αποφάσεις ενδεχομένως να ληφθούν και πώς αυτές θα μας επηρεάζουν», είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα οικονομικά του κράτους ή τη μελλοντική πορεία του κράτους, «θα λαμβάνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα είναι στοχευμένες, με ιδιαίτερη έμφαση στο να αμβλύνουμε το πρόβλημα κυρίως για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.