ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας καλεί Χριστοδουλίδη για ξεκαθάρισμα- Αποφάσεις την Κυριακή

Νικόλας καλεί Χριστοδουλίδη για ξεκαθάρισμα- Αποφάσεις την Κυριακή

Σημαντική από κάθε άποψη θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα Τρίτη 21/6 ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Νικόλα Παπαδόπουλου, για συζήτηση ορισμένων θεμάτων ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών που δρομολογεί το ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να συζητήσει με τον Νικόλα Χριστοδουλίδη το πεδίο των θέσεων του ΔΗΚΟ σε μια σειρά από ζητήματα αιχμής, όπως είναι το Κυπριακό και η οικονομία, ώστε να διαφανεί το εύρος των συγκλίσεων πάνω στις οποίες θα μπορούσε να εδραιωθεί μια πιθανή συνεργασία. Ακρίβεια, μεταναστευτικό, υγεία, άμυνα και παιδεία, είναι επίσης ζητήματα στα οποία το ΔΗΚΟ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και θα ήθελε να δει το βαθμό συμβατότητας με τις θέσεις του υποψήφιου Ν. Χριστοδουλίδη και την ετοιμότητά του προσεγγίσει τις θέσεις του κόμματος εκεί όπου υπάρχει απόσταση.

Από δικής του πλευράς ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές, εμφανίζεται έτοιμος να ακούσει και εκεί όπου υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, δεν πάει με απόλυτη θέση, αρκεί να πρόκειται για θέσεις που μπορούν να είναι συμβατές.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται επίσης να δουν και τη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσει να εδραιωθεί μια συνεργασία, σε περίπτωση που η προσπάθεια καρποφορήσει, τόσο σε ό,τι αφορά το προεκλογικό κομμάτι, όσο και την επόμενη μέρα, σε περίπτωση νικηφόρας έκβασης της προσπάθειας. Κατά την συνάντηση με τη γραμματεία του ΔΗΚΟ ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν αντιλαμβάνεται την όποια συνεργασία με όρους συνδιαλλαγής, κάτι το οποίο ασπάζεται και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε με δημόσιες δηλώσεις.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα ενημερώσει τη γραμματεία του κόμματος η οποία θα συνέλθει αύριο Τετάρτη και την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο για να διαμορφώσει την πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει την Κυριακή για την τελική απόφαση. Στην ηγεσία του ΔΗΚΟ είναι διάχυτη η τάση για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, κάτι που προκύπτει και από την τάση που κυριαρχεί ανάμεσα στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, όπως φαίνεται από τις σχετικές μετρήσεις.

Η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Νικόλα είναι ορισμένη για τις 11 το πρωί στα γραφεία του ΔΗΚΟ και γίνεται με φόντο τις ανακοινώσεις που αντάλλαξαν ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ, με αφορμή της επικρίσεις που διατύπωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου από το βήμα του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. «Όποτε τον συμφέρει, όποτε μας έχει ανάγκη, λέει ότι είμαστε υπεύθυνοι και αξιόπιστοι συνεργάτες που βοηθήσαμε για να βγει ο λαός μας, από οικονομικά αδιέξοδα. Όποτε έχει εκλογές και όποτε απομονώνεται από την κοινωνία, λέει ότι είμαστε λαϊκιστές, ψευδό-πατριώτες που θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα. Υπάρχει, άραγε, πιο διχαστική αναφορά από τον ισχυρισμό ότι ο ΔΗΣΥ είναι ο μόνος σωστός ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εχθροί του έθνους;» αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, στο οποίο απάντησε ο ΔΗΣΥ. «Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν απαρνήθηκε ποτέ τη βοήθεια που έχουν προσφέρει κόμματα της αντιπολίτευσης και δη το ΔΗΚΟ για ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Την ίδια ώρα ούτε το ΔΗΚΟ πρέπει να ξεχνά ότι είναι το πρώτο και μοναδικό κόμμα που άφησε τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό, και αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Προέδρος Αβέρωφ Νεοφύτου. «Αν το γεγονός ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου προκαλεί εκνευρισμό στο ΔΗΚΟ είτε επειδή λέει αλήθειες ή επειδή βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των δικών τους επιλογών ενόψει των Προεδρικών, είναι δικό τους θέμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε πολιτικά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top