ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σχέδιο που θα βοηθήσει παιδιά και οικογένειες με τα δίδακτρα νηπιαγωγείου - Νέες ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες

Το σχέδιο που θα βοηθήσει παιδιά και οικογένειες με τα δίδακτρα νηπιαγωγείου - Νέες ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες

Ενα απο τα πιο δυνατά σχέδια θα έλεγε κανείς που θα μπορούσε να παρέχει στήριξη σε οικογένειες με παιδιά, είναι αυτό το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες για την επιδότηση διδάκτρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για παιδιά κάτω των 4 ετών.

Το νέο σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας προβλέπει στην ενίσχυση των οικογενειών, μέσω της επιδότησης υπηρεσιών φροντίδας εξαρτώμενων παιδιών ηλικίας μέχρι και τεσσάρων ετών μέσω της καταβολής σημαντικού μέρους του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Πρόκειται για ένα μόνιμο σχέδιο και μια μεγάλη αλλαγή για την Κύπρο η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις και διευκρινήσεις, για το πως και με ποια κριτηρια θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στο πρόγραμμα , πως θα γίνεται η επιδότηση , ποιοι μπορούν να λάβουν την επιδότηση και πώς θα προκύπτει το ποσό επιδότησης.

Ενα πρόγραμμα που στόχο έχει τα οφέλη που θα αποκτήσουν τα παιδιά με την εκπαίδευση τους σε νηπιαγωγεία, ενώ ως δευτερεύον στόχος είναι να μπορούν και οι γονείς που έμεναν σπίτι για τη φροντίδα των παιδιών, να επιστρέψουν στην εργασία.

Προϋπόθεση για συμμετοχή στο Σχέδιο είναι το παιδί να φοιτά ή να πρόκειται να φοιτήσει σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο, οι γονείς να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν με την προκήρυξη του Σχεδίου και να έχουν εγκριθεί για παροχή Επιδόματος Τέκνου για το έτος 2022.

Από το Σχέδιο δύνανται να επωφεληθούν για τη σχολική χρονιά 2022-2023 μέχρι και 16.000 παιδιά που θα είναι ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών κατά την 31η Αυγούστου 2022.

Σημειώνεται ότι για να μπορούν να συμμετέχουν στο Σχέδιο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, περιλαμβανομένων ιδιωτικών και κοινοτικών προγραμμάτων, θα πρέπει να μην έχουν προβεί και να μην προβούν σε αυξήσεις διδάκτρων που να υπερβαίνουν το 5% ή μηνιαίο ποσό που θα καθοριστεί με την προκήρυξη του Σχεδίου, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top