ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΟΕ με βάση την «κυριαρχική ισότητα» ετοιμάζει η τουρκοκυπριακή πλευρά

ΜΟΕ με βάση την «κυριαρχική ισότητα» ετοιμάζει η τουρκοκυπριακή πλευρά

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα τα δικά της Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία θα στηρίζονται στην αρχή της «κυριαρχικής ισότητας», σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών», ο οποίος τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερα που θα προμηθευτεί η Εθνική Φουρά από την Γαλλία.

Ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου αξιολόγησε την έγκριση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αγορά 6 μαχητικών ελικοπτέρων από τη Γαλλία. Αναφερόμενος σε αυτήν την εξέλιξη, ο Τουρκοκύπριος πολιτικός ανάφερε ότι η ε/κ πλευρά θα αγοράσει συνολικά 12 μαχητικά ελικόπτερα. «Η πιο σημαντική πτυχή αυτού του ζητήματος είναι η χρονική συγκυρία του. Οι (Τ/κ) φίλοι που φέρουν θετική άποψη για το λεγόμενο πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης των Ελληνοκυπρίων, και επικρίνουν την ‘κυβέρνηση’ τους, θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Ερτογρούλογλου επανέλαβε τη θέση ότι ο μόνος σκοπός των προτάσεων που υπέβαλλε η ε/κ πλευρά είναι η ενίσχυση της θέσης της ε/κ πλευράς, ως η πλευρά που ελέγχει το κράτος, στο οποίο οι Τ/κ αποτελούν μια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «εάν η ε/κ πλευρά είναι ειλικρινής για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει με ένα τέτοιο βήμα».

Στα πλαίσια της παραπάνω δήλωσης, ο κ. Ερτουγρούογλου πρόσθεσε ότι την επόμενη περίοδο η τ/κ ηγεσία θα παρουσιάσει τα δικά της ΜΟΕ, την σημαντικότερη διάσταση των οποίων θα αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η αποδοχή του «κυρίαρχου, ίσου καθεστώτος των δυο πλευρών».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top