ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δια μέσου ΟΗΕ το αίτημα τ/κ πλευράς για βοήθεια Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα

Δια μέσου ΟΗΕ το αίτημα τ/κ πλευράς για βοήθεια Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα

Η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε έκκληση για βοήθεια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα δια μέσου του ΟΗΕ.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει δύο αεροσκάφη, όπως δήλωσε νωρίτερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Εξάλλου, η κ. Παρισινού διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημα που ήρθε δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών, αξιολογήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια αποφασίστηκε όπως το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας στείλει στην κατεχόμενη Καντάρα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Εξυπακούεται ότι εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι για να βοηθήσουμε», είχε πει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την τουρκοκυπριακή πλευρά «δρομολογήθηκε η διαδικασία για αίτημα βοήθειας».

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καντάρα συμβάλλουν εναέρια μέσα από την Τουρκία και τον ΟΗΕ.

Όπως εξάλλου μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έγιναν στάχτη περίπου 2600 στρέμματα γης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται ένα μέλος της «πυροσβεστικής υπηρεσίας» που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών πυρόσβεσης. Επίσης, τρία άτομα επηρεάστηκαν από τον καπνό.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Άρδανα-Φλαμούδι. Ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι από την Τουρκία φτάνει στα κατεχόμενα ένα ακόμη ελικόπτερο, το οποίο θα συμβάλλει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top