Ντάισελμπλουμ: Συνομιλίες τέλος μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα

Ντάισελμπλουμ: Συνομιλίες τέλος μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα

Με την απόφαση να μην υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες έως τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, είτε σε επίπεδο Eurogroup, είτε στο επίπεδο των θεσμών, ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε σύντομη δήλωσή του μετά τη λήξη των εργασιών των 19 υπουργών Οικονομικών ανέφερε πως συζητήθηκαν οι δυο επιστολές του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως συζητήθηκε κι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Καταρχήν, όσον αφορά την επέκταση του παλαιού προγράμματος, επιβεβαιώσαμε την απόφασή μας του περασμένου Σαββάτου...Δεν υπάρχει βάση για μια επέκταση», αναφέρει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Κι ο πρόεδρος του Eurogroup προσέθσε πως «η κύρια απόφαση ήταν ότι, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της απόρριψης των προηγούμενων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την Κυριακή και της σύστασης της ελληνικής κυβέρνησης για μια ψήφο στο ΟΧΙ, δε βλέπουμε κανένα έδαφος για περαιτέρω συνομιλίες σε αυτό το σημείο. Δε θα υπάρξουν συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες είτε στο επίπεδο του Eurogroup είτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών επί προτάσεων ή χρηματοδοτικών διευθετήσεων. Απλούστατα θα περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος την Κυριακή και θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος».

Εξέφρασε τέλος την λύπη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί «λαμβάνοντας υπόψη την έντονη αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης την οποία στηρίζουμε πλήρως».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE