ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου - «Μου είπε πως της επιτέθηκε στον καναπέ του γραφείου του»

Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου -  «Μου είπε πως της επιτέθηκε στον καναπέ του γραφείου του»

Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Επιβεβαίωσε την παραπονούμενη, ότι πριν από 41 χρόνια την εξέτασε στο σπίτι της όντως σε κατάσταση υστερικής κρίσης, ο γιατρός που θεωρείται μάρτυρας – κλειδί στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης κοπέλας.

Το όνομα του γιατρού δεν το δημοσιεύουμε για καθαρά λόγους προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης, καθότι κατά τον επίδικο χρόνο το πατρικό του σπίτι ήταν γειτονικό με το σπίτι της οικογένειας της παραπονούμενης.

Ο γιατρός κατέθεσε σήμερα (23/6) ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του τέως Κιτίου, η οποία συνεχίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, στο γραφείο του τότε Μητροπολίτη Κιτίου.

Στην ένορκη κατάθεσή του ο γιατρός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της παραπονούμενης σε προηγούμενη δικάσιμο, ότι ο πατέρας του, που ήταν γείτονας με την οικογένειά της, θέλοντας να βοηθήσει την οικογένεια επειδή απεβίωσε ο πατέρας, συμβούλεψε τη μητέρα να ζητήσει βοήθεια από την Μητρόπολη Κιτίου.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως ένα Σάββατο τού τηλεφώνησαν να πάει στο σπίτι της οικογένειας, διότι η ανήλικη δεν ήταν καλά. «Όταν πήγα στο σπίτι η νεαρή ήταν σε κατάσταση υστερικής κρίσης. Μου είπε… νιώθω τα γένια του στο πρόσωπό μου. Της χορήγησα ένεση βάλιουμ και μετέπειτα μου είπε πως της επιτέθηκε (ο Μητροπολίτης) στον καναπέ του γραφείου του». Ο γιατρός – μάρτυρας ανέφερε, ακόμα, ότι η ανήλικη του είπε ότι έπεσε πάνω της και τη φίλησε, αλλά αυτή άρχισε να φωνάζει. Τότε της άνοιξε την πόρτα για να φύγει και της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν. «Δεν είναι ένα γεγονός που το ξεχνάς.

Δεν συμβαίνει συχνά. Δεν το κρύβω πως όποτε έβλεπα τον Μητροπολίτη, το θυμόμουν», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο γιατρός. Θυμίζουμε, ότι η παραπονούμενη στην κατάθεσή της ανέφερε ότι κατά την 5η συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Κιτίου στο γραφείο του, αυτός της επιτέθηκε άσεμνα, πέφτοντας πάνω της επιχειρώντας να την φιλήσει. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top