Δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα - Αναζωπύρωση βόρεια του Αγίου Ανδρονίκου

Δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα - Αναζωπύρωση βόρεια του Αγίου Ανδρονίκου

Δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καντάρας, όπου – σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ – φαίνεται να υπάρχει αναζωπύρωση βόρειά του Αγίου Ανδρονίκου, όπου νερό ρίχνουν από αέρος και τα πτητικά μέσα.

Τα δύο αεροπλάνα από το Ισραήλ άρχισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης λίγο πριν τις 3 το απόγευμα.

Ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, ανέφερε ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη καταστροφή. Διευκρίνισε ότι το Φλαμούδι δεν κινδυνεύει.

Μιλώντας στον «Μπαϊράκ», ο «δήμαρχος» Ακανθού, Χαϊρί Ορτσιάν, είπε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά η φωτιά προχωρά γρήγορα. Μόνο τα πτητικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν, εμείς απλά παρακολουθούμε, ανέφερε.

Στο μεταξύ αύριο στις 14.00 ο σύνδεσμος τ/κ βιολόγων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «προεδρικό» γιατί θεωρεί ότι «δεν λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε στο χρόνο που έπρεπε» και πως όσοι διοικούν δεν έχουν πάρει τα μαθήματα που έπρεπε από παρόμοιες καταστροφές του παρελθόντος.

Στα τ/κ ΜΜΕ και τα ΜΚΔ κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει έναν σταθμευμένο εκσκαφέα μέσα σε μια δασώδη περιοχή να παίρνει φωτιά. Τα τ/κ ΜΜΕ γράφουν ότι από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά που καίει για τρίτο 24ωρο τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επικαλούμενος πληροφορίες που συλλέγουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα ΙΗΑ (drones) ανέφερε το μεσημέρι ότι πάνω από 12.000 στρέμματα έχουν καεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE