ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bάζει πίεση ο Αβέρωφ σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για Μαυρογιάννη-Nικόλα

Bάζει πίεση ο Αβέρωφ σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για Μαυρογιάννη-Nικόλα

Αυξάνει ο ΔΗΣΥ τα πυρά κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ανδρέα Μαυρογιάννη, στοχεύοντας παράλληλα και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, ώστε να τρωθεί η αξιοπιστία τους και ειδικότερα, να αμφισβητηθεί το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς τους.

Αυτή τη στρατηγική θα ακολουθήσει ο ΔΗΣΥ, ειδικότερα μετά και την απόφαση του ΔΗΚΟ να στηρίξει την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη. Με κάθε ευκαιρία ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να ακυρώσει το αφήγημα αλλά και την επιχειρηματολογία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, με κύρια επίκριση ότι η επιλογή τους δεν συμβαδίζει με το αίτημά τους για πολιτική αλλαγή. Κυρίαρχο επικοινωνιακό μήνυμα θα είναι ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ότι υπάρχουν δύο επιλογές, από τη μια ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ και από την άλλη, οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.

Πάνω σε αυτό το σημείο στάθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον δημοσιογράφο Ανδρέα Κημήτρη, στην εκπομπή «Προκλήσεις» στην κρατική τηλεόραση. Επανέλαβε ότι και οι δύο υποψήφιοι, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης, υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπηρέτησαν τη διακυβέρνηση, την οποία τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, καταγγέλλουν. Χαρακτήρισε ως παράδοξο το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ υποστήριξε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προτού καν εξαγγείλει υποψηφιότητα και έψεξε το γεγονός ότι ο τέως διαπραγματευτής εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Παρόμοια επίκριση διατύπωσε και κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ενώ δηλώνει ότι παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ, εμφανίζεται ως ανεξάρτητος. Είπε επίσης ότι για τον ΔΗΣΥ δεν αποτελεί έκπληξη η υποστήριξη Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ. «Εμείς το είπαμε από τον Απρίλη» σημείωσε. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε αρκετές φορές την πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους υποψήφιους για τηλεοπτική συζήτηση, ώστε οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, να ενημερωθούν για τις θέσεις ενός εκάστου και να κρίνουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top