Εφάπαξ επιδόματα: Παράπονα πολιτών για το ποσό που έλαβαν – Τι δικαιούνται τελικά

Εφάπαξ επιδόματα: Παράπονα πολιτών για το ποσό που έλαβαν – Τι δικαιούνται τελικά

Πολίτες εξέφρασαν παράπονο ότι δεν έχουν λάβει το ποσό το οποίο είχε εξαγγελθεί ως εφάπαξ χορηγία/επίδομα για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Γιάννος Βασιλειάδης, δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πληρωμή. Τα περισσότερα ποσά έχουν ήδη πληρωθεί, και σήμερα καταβάλλονται όλα τα ποσά, έτσι όπως έχει εξαγγελθεί».

Όπως εξήγησε, μπορεί πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν οι δικαιούχοι πολίτες σε ποια κατηγορία εμπίπτουν ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας. Διευκρίνισε πως: «150 ευρώ θα λάβει μια οικογένεια η οποία έχει το 2021 εισόδημα μέχρι 10 χιλ. ευρώ. Αν είναι μέχρι τις 19,5 χιλ. θα λάβουν 120 ευρώ. Οικογένειες με τρία τέκνα από τις 19,5 χιλ. μέχρι 29,5 χιλ. θα πάρουν 100 ευρώ αλλά μόνο για το τρίτο τέκνο».

Μπορείτε να βρείτε εδώ τις διάφορες κατηγορίες των δικαιούχων.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πώς δεν είναι ένα έξτρα επίδομα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος λαμβάνει επίδομα ΕΕΕ και παίρνει επίδομα αναπηρίας, θα πάρει είτε το ένα επίδομα είτε το άλλο και λαμβάνει πάντα το μεγαλύτερο ποσό.

Σημειώνεται πως όλοι όσοι θα λάβουν επίδομα, έχουν πάρει σχετικό μήνυμα στο κινητό που αναφέρει πως «Η ΥΔΕΠ ανακοινώνει ότι η καταβολή της εφάπαξ χορηγίας για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού θα καταβληθεί μέχρι τις 24/6/2022». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης, υπάρχουν περίπου 500 δικαιούχοι που δεν έχουν δώσει στα στοιχεία επικοινωνίας κινητό ως εκ τούτου δεν θα λάβουν το σχετικό μήνυμα.

Συνολικά οι δικαιούχοι είναι περίπου 52,500 άτομα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.