ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ - Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ - Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση

Με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ συναντήθηκε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση στην Κύπρο και τρόποι αναβάθμισης και ενίσχυσής της, με στόχο να διεκδικήσει και να αναλάβει τον σημαντικό ρόλο που της αναλογεί στην κοινωνία, όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς συνδέουμε την τεχνική εκπαίδευση με τη βιομηχανία, μέσα στο πλαίσιο σύνδεσης της παιδείας με την οικονομία». Δήλωσε επίσης πως ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα περιλαμβάνεται και μέσα στις προτάσεις του προγράμματός του, είναι ο «ουσιαστικός επαγγελματικός προσανατολισμός, που θα πρέπει να ξεκινά πριν από το γυμνάσιο και ο οποίος δεν πρέπει να περιορίζεται στους μαθητές, αλλά να επεκτείνεται και στους γονείς, αφού γνωρίζουμε όλοι τον ρόλο που διαδραματίζουν στις επιλογές των παιδιών στις ηλικίες του γυμνασίου».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε παράλληλα ότι κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση και για τη μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση και αναφέρθηκε στην προοπτική αναβάθμισης και ενίσχυσης των ΜΙΕΕΚ (Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), καθώς και στο ενδεχόμενο αξιοποίησης ενός μοντέλου ανώτερης τεχνικής εκπαίδευσης στο πρότυπο του ΑΤΙ, «ένα πετυχημένο παράδειγμα που υπήρχε στην κυπριακή κοινωνία, ένα μοντέλο το οποίο ενδεχομένως λανθασμένα έχει καταργηθεί, γνωρίζοντας όλοι τα πολύ θετικά αποτελέσματα που είχε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μαθητών στην τεχνική εκπαίδευση, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενισχύσουν την αγορά εργασίας, αλλά και την οικονομία της χώρας μας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top