ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα είπε και με τον Καρογιάν ο Αβέρωφ - Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση

Τα είπε και με τον Καρογιάν ο Αβέρωφ - Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Παράταξης στη Λευκωσία συνάντηση των αντιπροσωπειών της ΔΗΠΑ – Συνεργασία και του Δημοκρατικού Συναγερμού, με αντικείμενο τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Τη σημερινή συνάντηση απασχόλησε κυρίως το Κυπριακό, ενεργειακά και γεωστρατηγικά ζητήματα αλλά και η Άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο πλευρών και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δεύτερης συνάντησης για συζήτηση θεμάτων εσωτερικής διακυβέρνησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία, κ. Μάριος Καρογιάν δήλωσε: «Έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή αυτά που ο Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρεί ως προτεραιότητες, πρωτοβουλίες ή κινήσεις, σε σχέση με την εξέλιξη του Εθνικού μας θέματος και τις όποιες ενδεχόμενες εξελίξεις σε σχέση με την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Παρότι ήταν κοινή διαπίστωση μας ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν οι συνθήκες ή προϋποθέσεις για να επαναρχίσει ένας διάλογος, λόγω της γνωστής τουρκικής στάσης, συμπεριφοράς και προκλητικότητας.
Είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε και κάποια γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, την ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και στην διεθνή σκηνή, ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανοίγει το δρόμο δυστυχώς για έναν αδήλωτο νέο Ψυχρό Πόλεμο. Συζητήσαμε, πώς αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν τον τόπο μας, την περιοχή μας, και τί μπορεί να αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσα σε αυτό το πλέγμα των ανακατατάξεων και των αναπροσαρμογών».

Ο κ, Καρογιάν σημείωσε ότι «η ΔΗΠΑ – Συνεργασία θεωρεί αυτές τις συζητήσεις ως πολύ χρήσιμες, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συζητούν, να ανταλλάσσουν απόψεις, και εμείς θεωρούμε ακριβώς ότι αυτή -όπως και οι επόμενες που θα έχουμε και με άλλους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας- εντάσσονται στα πλαίσια των προσπαθειών μας να αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, που να ωφελούν τον τόπο, να παίρνουν τη χώρα μπροστά, να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τους κινδύνους, και να αξιοποιούν τις όποιες ευκαιρίες θα έχουμε μπροστά μας».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία τόνισε ότι ανεξαρτήτως της όποιας επιλογής η κάθε πολιτική παράταξη θα κάνει στο τέλος, «θεωρούμε ότι όσο περισσότερο ουσιαστικά και δημιουργικά συζητούμε για πρωτοβουλίες, πολιτικές, για πολιτικές θέσεις, και όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος των συναινέσεων και των συγκλίσεων των πολιτικών δυνάμεων, τόσο περισσότερο βοηθητικό θα είναι για τον τόπο μας.

Έχουμε συμφωνήσει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τους συνεργάτες του να έχουμε και δεύτερη συνάντηση, που θα αγγίξουμε ζητήματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση. Θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτή την ευκαιρία που είχαμε να ακούσουμε δια ζώσης το όραμα του, τις σκέψεις του, τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικό που ο ίδιος θα ήθελε ή θέλει να δρομολογήσει».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις, και στο τέλος «η παράταξη μας– αφού έχει τις απόψεις όλων, όλου του πολιτικού φάσματος- θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις την περίοδο που κρίνει ότι είναι η ιδανικότερη, που θα έχει καθαρή εικόνα μπροστά της για τις πολιτικές και τα οράματα, και στο τέλος θα πάρει τις δικές της αποφάσεις».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού εξέφρασε τις δικές του ευχαριστίες για αυτή τη συζήτηση για το μέλλον του τόπου, τόνισε ότι «οι Προεδρικές Εκλογές αφορούν την πορεία της χώρας μας, αφορούν το διακύβευμα αν ο τόπος μας θα συνεχίσει με σταθερότητα και ασφάλεια, ή αν θα διακινδυνεύσουμε πισωγυρίσματα».

«Χάρηκα τη συζήτηση, όπως έχει πει και ο φίλος ο Μάριος, συζητήσαμε αυτά που ιεραρχούμε ως τα πλέον σοβαρά. Για να μιλάς για πολιτικές που σκέφτεσαι να εφαρμόσεις, πρέπει να διασφαλίσεις ότι έχεις τόπο, έχεις πατρίδα. Για αυτό και η σημερινή συνάντηση ξεκίνησε από το κορυφαίο ζήτημα, το Κυπριακό. Δεν είναι άγνωστες οι θέσεις μας, ούτε και οι δικές σας (σ.σ της ΔΗΠΑ). Κινούμαστε στην ευρύτερη λογική πως πρέπει παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να λύσουμε το Κυπριακό πάνω στην συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα ενεργειακά, για τα γεωστρατηγικά, για την κρίση που αντιμετωπίζει όλη η οικουμένη με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με καλή διάθεση, με γνώμονα το καλό του τόπου. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε σήμερα» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top