Στις θάλασσες το μεγαλύτερο containership στον κόσμο - Το Ever Alot έχει μήκος 400 μέτρα - Δείτε βίντεο

Στις θάλασσες το μεγαλύτερο containership στον κόσμο - Το Ever Alot έχει μήκος 400 μέτρα - Δείτε βίντεο

Τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding, θυγατρική της CSSC, ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν το μεγαλύτερο containership παγκοσμίως, το Ever Alot, μεταφορικής ικανότητας 24.004 Teu.

Ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ χωρητικότητας εμπορευματοκιβωτίων έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 61,5 μέτρα και βύθισμα 17 μέτρα.

Το Ever Alot παραδόθηκε σε θυγατρική της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Evergreen Marine Corporation, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες containerships παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως το σκάφος είναι το έβδομο της κλάσης Evergreen A και το πρώτο πλοίο στον κόσμο που ξεπέρασε το όριο των 24.000 Teu.

Τα πρώτα έξι πλοία της κατηγορίας κατασκευάστηκαν από τη Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα, ωστόσο αυτά έχουν ελαφρώς μικρότερη χωρητικότητα 23.992 TEU παρόλο που έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας, το Ever Ace, κατείχε στο παρελθόν τον τίτλο του μεγαλύτερου στον κόσμο μετά την παράδοσή του τον Ιούλιο του 2021.

Συνολικά, έχουν σχεδιαστεί 13 πλοία «Evergreen A», συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE