ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτη γκάφα: Υπάλληλος στην Ιαπωνία έχασε USB με δεδομένα των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης

Απίστευτη γκάφα: Υπάλληλος στην Ιαπωνία έχασε USB με δεδομένα των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης

Συνήθως η έξοδος με φίλους μετά τη δουλειά αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις –στη χειρότερη ένα hangover- για έναν άνδρα από την Ιαπωνία όμως, η διασκέδαση αυτή θα του μείνει για καιρό αξέχαστη.

Ο συγκεκριμένος (ανώνυμος) υπάλληλος μετά από μια έξοδο με συναδέλφους του, αυτήν την εβδομάδα, έχασε ένα USB στικάκι που περιείχε πληροφορίες για κάθε κάτοικο της πόλης Amagasaki, βορειοδυτικά της Οσάκα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK, ο άνδρας περίπου 40 ετών, μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε εστιατόριο, αποκοιμήθηκε στο δρόμο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα του, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και το φλασάκι, είχε κάνει φτερά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, ο άντρας εργάζεται σε μια εταιρεία που της έχει ανατεθεί να δώσει παροχές σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από φόρους. Την Τρίτη, είχε μεταφέρει τα δεδομένα (ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις) 465.177 κατοίκων, δηλαδή όλου του πληθυσμού της πόλης, στο φλασάκι του.

Η μονάδα περιείχε επίσης ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, ονόματα και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και πληροφορίες για τα νοικοκυριά που λαμβάνουν δημόσια βοήθεια, όπως πληρωμές παιδικής φροντίδας.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσής του, η εταιρεία έκανε αναφορά στην αστυνομία και τις Αρχές ενημερώνοντας για την απώλεια.

Τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη διαρροή δεδομένων, ανέφεραν οι αρχές στη δήλωση.

Στη δήλωση μάλιστα οι τοπικές Αρχές ψέγουν τον υπάλληλο ότι αν και ήταν εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα δεν είχε άδεια να τα μεταφέρει σε ξεχωριστή συσκευή και πως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει μια πιο ασφαλή μέθοδο.

Επίσης ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες για την απώλεια των στοιχείων τους και δεσμεύονται ότι οι πληρωμές των επιδομάτων θα γίνουν χωρίς καθυστέρηση.

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top