Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 6,6 χιλιοστά, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα ανέρχεται στα 6 χιλιοστά.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 44,3 χιλιοστά (633% της κανονικής), στα Πλατάνια με 40,3 χιλιοστά (296% της κανονικής), στο Γεφύρι Παναγιάς με 16,8 χιλιοστά (168% της κανονικής) και στην Αθηένου με 16,1 χιλιοστά (196% της κανονικής).
Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα δεν καταγράφηκε βροχόπτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, την Πάνω Παναγιά, τον Σταυρό της Ψώκας και το Κελλάκι.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ