Αυξάνεται το κόστος και μειώνεται η παραγωγή στις κατασκευές

Αυξάνεται το κόστος και μειώνεται η παραγωγή στις κατασκευές

Αύξηση σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις κατασκευές το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ μείωση κατέγραψε ο δείκτης παραγωγής στον ίδιο τομέα.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθε στις 100,7 μονάδες (με βάση 2010=100,0), σημειώνοντας αύξηση 1,5% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2014. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 1,8%.

Κατά τύπο έργου, σημειώθηκε αύξηση 6,7% στα έργα πολιτικού μηχανικού και μείωση 0,5% στα κτίρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε στις 37,5 μονάδες (με βάση 2010=100,0), σημειώνοντας μείωση 17,5% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2014.

Κατά τύπο έργου, σημειώθηκε πτώση της τάξης του 50,9% στα έργα πολιτικού μηχανικού και άνοδος της τάξης του 0,9% στα κτίρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.