Κομισιόν: Αναμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Κομισιόν: Αναμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

O πρόεδρος Γιούνκερ έχει στο νου του τον ελληνικό λαό. Τώρα αναμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα το λάβουμε υπόψη μας. Ξέρουμε ότι οι Ελληνες θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη.

Αυτά ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν δεν είναι μέρος της εκστρατείας στην Ελλάδα - κι η ομιλία του προέδρου Γιούνκερ τη Δευτέρα ήταν για την Ευρώπη, για τις 18 Δημοκρατίες που έχουν δανείσει τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

¨Δεν έχουμε επικοινωνιακή πολιτική σε αυτόν τον τομέα¨, επανέλαβε ο κ. Σχοινάς, τονίζοντας ότι η Κομισιόν δεν κάνει σενάρια.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει για το κατά πόσον η Επιτροπή συμμερίζεται την εκτίμηση του ΔΝΤ πως ακόμη και με την πρόταση των θεσμών το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δε θα ήταν βιώσιμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.