Καθαρή αύξηση €121 εκ. στα συνολικά δάνεια τον Μάιο του 2022

Καθαρή αύξηση €121 εκ. στα συνολικά δάνεια τον Μάιο του 2022

Καθαρή αύξηση €121,0 εκατομμύρια σημείωσαν τα συνολικά δάνεια τον Μάιο του 2022, δίνοντας συνέχεια στην καθαρή αύξηση ύψους €64,5 εκ. που παρουσίασαν τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 3,3%, σε σύγκριση με 2,7% τον Απρίλιο 2022.

Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Μάιο του 2022 έφθασε σε υψηλό δύο μηνών, στα €28,1 δισ.

Καταθέσεις

Εξάλλου, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, οι συνολικές καταθέσεις τον Μάιο του 2022 κατέγραψαν καθαρή μείωση €166,9 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €146,5 εκ. τον Απρίλιο 2022.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 1,9%, σε σύγκριση με 2,9% τον Απρίλιο 2022.

Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Μάιο 2022 έφθασε στα €50,7 δισ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE