ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Προς ολοκλήρωση φαίνεται να οδεύει η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Η κατ` άρθρον συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου συνεχίστηκε σήμερα σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την κυπριακή κοινωνία. Είναι ένα δύσκολο νομοσχέδιο και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε ή να ιδρύσουμε μια τρίτη μορφή γάμου» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας η κ. Κυριακίδου εξηγώντας πως την ίδια ώρα όμως πρόθεση είναι να θεσμοθετηθεί η πολιτική ένωση δύο ανθρώπων, ομόφυλων ή ετερόφυλων και να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά ή κληρονομικά τους δικαιώματα.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό τον πολιτικό στόχο συζητούμε έχοντας σχεδόν καταλήξει στην ολοκλήρωση της συζήτησης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την πολιτική συμβίωση στην Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση η οποία τίθεται είναι «ότι όποιοι αποφασίζουν να προσυπογράψουν πολιτική συνένωση δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top