Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Προς ολοκλήρωση φαίνεται να οδεύει η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Η κατ` άρθρον συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου συνεχίστηκε σήμερα σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την κυπριακή κοινωνία. Είναι ένα δύσκολο νομοσχέδιο και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε ή να ιδρύσουμε μια τρίτη μορφή γάμου» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας η κ. Κυριακίδου εξηγώντας πως την ίδια ώρα όμως πρόθεση είναι να θεσμοθετηθεί η πολιτική ένωση δύο ανθρώπων, ομόφυλων ή ετερόφυλων και να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά ή κληρονομικά τους δικαιώματα.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό τον πολιτικό στόχο συζητούμε έχοντας σχεδόν καταλήξει στην ολοκλήρωση της συζήτησης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την πολιτική συμβίωση στην Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση η οποία τίθεται είναι «ότι όποιοι αποφασίζουν να προσυπογράψουν πολιτική συνένωση δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.